HaridusKogukondValla uudised

Elva valla koolid jätkavad üldjuhul tavapärase õppega

Elva valla koolid jätkavad üldjuhul tavapärase kontaktõppega mõningate eranditega, mis tulenevad konkreetsetest COVID-19 juhtumitest ning on kooskõlastatud Terviseametiga. 

Puhja Koolis, Rannu Koolis, Palupera Põhikoolis, Aakre Lasteaed-Algkoolis, Valguta Lasteaed-Algkoolis ja TERA Peedu Koolis jätkub õpe tavapäraselt ning lapsed lähevad esmaspäeval kooli. 

Konguta Koolis on esmaspäeval juba varasemalt planeeritud digiõppepäev ning ülejäänud nädala on lapsed koolis. 

Rõngu Keskkoolis jäävad distantsõppele 3. novembrini (kaasa arvatud) 6., 7. ja 8. klasside õpilased. 

Elva Gümnaasiumis jäävad distantsõppele üheks nädalaks 1.-5. klasside õpilased. 

Esmaspäevast, 1. novembrist hakkavad kehtima uued reeglid koolides:

 • Alates 1. novembrist toimub kolm korda nädalas 1.-12. klassi õpilaste, õpetajate ja teiste koolitöötajate kiirtestimine. Esimesel kahel nädalal testivad end kõik (sh vaktsineeritud ja läbipõdenud), edaspidine testimiskorraldus vaadatakse vastavalt olukorrale üle. Kuna ka vaktsineeritud võivad olla nakkuskandjad, siis on  oluline esialgu kõiki testida ning nakatunud peale koolivaheaega kiirelt avastada.

• Koolidele tuleb otse teada anda, kui lapsevanem EI SOOVI, et laps koolis kiirtesti teeks.

• Kiirtestimise kõrval hakkab 1. novembrist kehtima uus lihtsustatud karantiini kord. Vaktsineerimata ja Covid-19 haigust 180 päeva jooksul põdemata koolis, huvitegevuses või noorsootööasutuses lähikontaktseks saanud õpilased peavad jääma koju ja tegema PCR-testi. Test tuleb teha alates 4. päevast pärast COVID-19 positiivse testitulemuse saanud inimesega toimunud lähikontakti. Õpilane peab olema kodus kuni testi vastuse saamiseni. Vaktsineeritud või koroona läbipõdenud haigustunnusteta õpilased ei pea PCR-testi tegema ega jääma lähikontaktsena karantiini.

Täiendava info saamiseks pöörduge oma kooli juhtkonna võivajadusel Elva vallavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Liis Lehiste (liis.lehiste@elva.ee, telefon 5464 0550) poole.

Marika Saar

Elva Vallavalitsuse abivallavanem

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X