ArvamusElva linn

Elva Kirjanike pink: lugeja küsib, vallavalitsus vastab

Mõne päeva eest Elva Elus piltuudis Elva Kirjameeste pingi uuendamise ja nn Muusikakooli nõlva korrastamise kohta. Varasemalt on lagunema kippunud kirjameeste pingile viidanud meie kolleegid Elva Uudistest (https://elvauudised.ee/elva-kirjameeste-pink-on-lagunemas-vald-ei-oska-edasist-veel-kommenteerida/).

Peale piltuudise avaldamist pöördus Elva Elu toimetuse poole murelik elvalane seoses uuendatud Elva Kirjameeste pingiga.

Linnakodaniku kiri

Elavalasena on mul küsimus: miks Elva Kirjameeste pink ümber tehti? Et korrastatakse järjest rohkem linna, on väga kena, ka pingi ümbruse korrastamine – jalgrada jm on kena. Aga pean kogu südamest tunnistama, et eelmine pink oli eriline, läks südamesse, tuletas meelde mälestusi, nii isiklikke elust kui kirjanduselamusi… See oli omanäoline, väga selge ja isikuline… Igal juhul oli esimene Kirjameeste pink otse südamesse…
Uus oma iluga valmistas kurva tunde, see üldistamine ja ülevärvitav värv… Kõik uus ei ole halb ja ei taha olla eriline kriitik ja kiruja, aga uudise peale uut pinki kohe vaatama minnes… tabas kurbus…
Miks pink ümber tehti?  

Eelmine Elva Kirjameeste pink, foto: kodumaapildid.erm.ee

Abivallavanem Marika Saare ja vallaarhitekt Jaanika Saare vastus

„Elva kirjameeste pink tehti ümber seetõttu, et pink oli mädanenud ja räämas. Austusest Elva kirjameeste vastu oli hädavajalik võtta plaani uue pingi rajamine.

Uus Elva Kirjameeste pink, foto: Elva Elu

Elva vald on vaadanud üle kogu tunnustuspinkide rajamise ning valinud välja Arbi järve kaldale ühetaolise pingitüübi, mis sobitub Elva linna Hanseni allee kiikpinkide, linnasüdame pinkide ja Arbi järve kaldale paigaldatavate tunnustuspinkide kontseptsiooniga.

Uus Elva Kirjameeste pink ja uuendatud jalgrada, foto: Elva Elu

Pingi kuju on moderniseeritud 1930. aastate Elvale omasest pingitüübist ja peaks äratundmisrõõmu pakkuma nii kohalikele kui ka külalistele. Lisaks tuleb sellele pingile juurde lähiajal ka infotahvel, kuhu on lisatud Elva kirjameeste nimed. Oleme saanud väga palju positiivset tagasisidet just uue pingi osas, et tegemist on väärika ja elegantse pingiga.” 

Uuelt Elva Kirjameeste pingilt avanev Arbi järvevaade, foto: Elva Elu

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X