Elva linnFLASHKogukondLoodusValla uudised

Üleskutse kõigile elvakatele ja Elva sõpradele!

Elva linna südames paiknev Arbi järv ja selle ümber kulgev rada on vaieldamatult nii kohalike kui meie külaliste lemmik, sobides hästi jalutamiseks, spordiharrastusteks ja lihtsalt puhkamiseks. Peale keskväljaku valmimist on Arbi ümbrus kujunenud üle-eestiliseks vaatamisväärsuseks.

Vaade Arbi järve promenaadile ning ümber järve kulgevale aktiivselt kasutatavale rajale, foto: Ragnar Vutt

Järve ümbritsevat rada on aktiivselt kasutatud õppetööks – loodusõpetuse tundides nii lasteaialastele, kui ka kooliõpilastele. Läbi aastate on paljud linna loodusesõbrad ning lasteaedade ja koolide loodusõpetajad soovinud järve ümbruse mitmekesise elustiku tutvustamiseks rajada siia infostendidega tähistatud loodusrada. 

Infostendide stiilinäidised. Arbi järve loodusrajale valmistatakse need tumehalli värvi, mis harmoneerub rajaäärsete valgustite ja muude elementidega, mis on sinna järk-järgult saamas alates promenaadist. Infostendid valmistatakse Rait Konnovi ettevõttes, kes teeb tavapäraselt A4 formaadis infostende discgolfiparkidesse. Foto: Rait Konnov

Eesti Looduskaitse Seltsi Elva osakonna ja MTÜ Elva Elama koostööna ning Kohaliku Omaalgatuse Programmi, Elva vallavalitsuse ja Eesti Looduskaitse Seltsi toetusel on see nüüd lõpusirgele jõudmas. Soovime, et infotahvlid ja stendid, mida kokku on kümme, saaks valmis Elva sünnipäevaks 7. maiks. Loodusraja infotahvlite ja stendide sisu on loodud linnaelanikest loodusesõprade ja Tartu Ülikooli teadlaste koostöös. Juuresoleval pildil näete ühe tahvli kujundust.

Loodusraja infotahvli näidis. Loodusrajale tuleb kaheksa sellist Tartu Ülikooli teadlaste poolt kujundatud A3 formaadis tahvlit. Lisaks kaks suuremat, millest üks kinnitatakse Hanseni allee lõpus olevale valgustatud puitseinale ja teine Elva Keskväljaku lõppu rannapromenaadi juurde. Infotahvlitelt olevatelt QR-koodidelt avaneb laiem temaatiline info koos fotomaterjaliga.

Rajal on kokku kaheksa infotahvlit ja kaks suurt stendi:

  • Saame tuttavaks – Arbi järv
  • Meie oma Pokumaa 
  • Inimtegevuse mõju järve ja kalda ökosüsteemidele
  • Arbi järve taimed
  • Järveäärse madalsoo loodusväärtus
  • Puud Arbi järve ääres 
  • Arbi järve imetajad
  • Arbi järve tähendus Elva kultuuriloos 
  • Arbi järve linnud
  • Arbi järve kalad 

Kuna toetajate võimalused on olnud piiratud ja ilmnenud on olulised lisakulud, siis vajame veel ka teie abi!

Kauaoodatud projekti edukaks lõpuleviimiseks vajame lisarahastust 1100 euro ulatuses. Vajame seda tekstide toimetamiseks, illustratsioonideks, fotode eest tasumiseks, aga ka seoses toorme kallinemisega. Ootame teie toetusi MTÜ Elva Elama kontole EE647700771001241485.

Makse selgitusse palume märkida “Arbi loodusrada”. A i t ä h !

Lisarahastust kogume puuduoleva summa (1100 €) täitumiseni.

Eesti Looduskaitse Seltsi Elva osakond

MTÜ Elva Elama

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X