AjaluguElva linnSportValla uudised

Möödus 60 aastat Elvas treeninud Ants Antsoni olümpiavõidust!

Kuuendal veebruaril 1964. aastal võitis Ants Antson Innsbrucki taliolümpiamängudel 25-aastaselt kiiruisutamise 1500 m distantsil Eesti esimese taliolümpia kuldmedali. Ants Antson treenis kiiruisutamist Elva Arbi järve uisurajal , mis kujunes alates 50-ndate teisest poolest Eestis põhiliselt ainsaks kiiruisurajaks.

Ants Antsoni signeeringuga postkaart , foto: erakogu, Aivo Johanson

Arbi järvel olnud kiiruisuraja eest hoolitses “jääkuningas” Richard Anton, kirjutasime sel teemal mõne aasta eest Elva Elu artiklis: ELVA UISURADA 70 . 1964. a maailma parima kiiruisutaja karjäärist on teinud hea ülevaate ERR, see on kättesaadav siin: Olumpiavoitja Ants Antson .

Muide, olümpiavõitja Antsonil oli hiljem tänases Elva valla lõunaosas isiklik suvila! Seega oli ta meie piirkonnaga olnud seotud hiljemgi!

Elva Elu

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X