HaridusKogukondKohalik VõimLapsedPaluperaValla uudised

Palupera Põhikooli muutmine algkooliks suruti volikogus jõuga läbi

Elva Vallavolikogu koalitsioon otsustas hoolimata opositsiooni vastuargumentidest ja kohaletulnud Palupera kogukonnainimeste protestist Palupera Põhikool muuta tulevast õppeaastast kuueklassiliseks algkooliks.

Vallavolikogu Isamaa fraktsioon tegi eelnõule ja täiendusettepaneku: volikogu võtab teatavaks Palupera kooliga seotud asjaolud ning juhib koostööd Elva Vallavalitsusega kooli ja kogukonna vahel, et oleks võimalik paika panna pikema perioodiline ülemineku aeg kooli erinevate kooliastmete võimaliku sulgemise või edasi tegutsemise suhtes. Koostöö tulemusel võetakse volikogus 2026. aastal vastu otsus edasise tegevuse kohta.

Kuid koalitsioon hääletas selle ühehäälselt maha.

Praegune Elva Vallavalitsus Palupera kooli kahanemist või sulgemist tulevikus ette ei näe, Paluperas tegutseva kooli nimeks jääb “Palupera Kool”, nimemuudatus on kooskõlastatud Haridus- ja Teadusministeeriumiga. Arutelu ja küsimused kestsid kokku üle kahe tunni, Palupera kogukonna esindajad jälgisid arutelu ja otsuse vastuvõtmist kuni pimedani õues vallavalitsuse ees sinna püstitatud ekraanilt koos plakatitega. Mõned koolis õppivad lapsed koos vanematega tulid volikogu saali end soojendama.

Protestiplakat Elva Vallavalitsuse ees, foto: Elva Elu

Otsust muuta Palupera Põhikool kuueklassiliseks algkooliks toetasid nimelisel hääletusel kõik 15 koalitsioonivolinikku: Enn Tobre, Leelo Suidt, Hillar Hänilane, Vahur Vuks, Meelis Külaots, Maano Koemets, Meelis Karro, Marika Saar, Mikk Järv, Peeter Laasik, Marju Raudsepp, Indrek Jaal, Sulev Kuus, Toomas Järveoja ja Ülle Närska.

Elva Elu

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X