PuhjaValla uudised

Puhja alevikus on aktiivsed koroonaviiruse juhtumid

Elva Vallavalitsus teatab, et Terviseameti andmetel on Puhja alevikus neli aktiivset koroonaviiruse juhtumit. Sellega seoses palume kõigil, eriti Puhja aleviku elanikel, kanda avalikes kohtades maski ning desinfitseerida või pesta hoolikalt käsi.

Terviseamet on võtnud lähikontaktsetega ühendust ning andnud neile edasised juhised. Samuti on kõik testimist vajanud inimesed andnud koroonaviiruse proovi.

Elva vallavanem Toomas Järveoja ütles, et sel nädalal on Puhja lasteaed aktiivsete koroonaviiruse juhtumite tõttu suletud. „Terviseamet ja lasteaia juhtkond teavad testitulemuste põhjal, kes on haigestunud ning samuti seda, kellega on need inimesed kontaktis olnud. Sellest infost lähtudes ei pea Terviseamet lasteaia edasist sulgemist otstarbekaks. Seega avatakse järgmisest nädalast Puhja lasteaias need rühmad, kes ei olnud koroonaviirusesse nakatunud inimestega kontaktis.“

Puhja lasteaia juhtkond annab lastevanematele otse infot, missugused rühmad avatakse ja millised mitte ning missugune on edasised käitumisjuhised. Vallavanem lisas, et kõik haigestunud inimesed on suunatud eneseisolatsiooni.

Vallavanem paneb kõigile südamele, et kõik need, kes on olnud koroonaviirusesse haigestunud inimesega kontaktis, järgiksid rangelt Terviseameti antud soovitusi. „Kui teid on määratud eneseisolatsiooni, siis see tähendabki seda, et te peate püsima kodus ja te peate vältima kontakte.“ Ta lisas, et see on hetk, kus kõigil tuleb olla väga vastutustundlik, olla ettevaatlik ning järgida Vabariigi valitsuse ja Terviseameti soovitusi.

Puhja kool jääb avatuks ning koroonaviirusesse nakatunutega kontaktis olnud inimesed on eneseisolatsioonis. Puhja kool võib kooli tööd ümber korraldada klasside kaupa, kool annab sel teemal infot jooksvalt otse lastele ja lastevanematele. Puhjas jäävad ära järgmise kahe nädala kultuurisündmused. 

Vallavalitsus palub avalikes kohtades, sh raamatukogus, poodides jm hoida üksteisega distantsi, kanda maski ning desinfitseerida käsi. Võimalusel palume vältida ka rahvakogunemisi.

Vabariigi valitsus avalikustas sel teisipäeval uued koroonaviiruse vastased meetmed, millega saate tutvuda: https://www.kriis.ee/et/uudised/valitsus-avalikustas-uued-koroonaviiruse-vastased-meetmed

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X