Elva linnHaridusKogukondLapsedNoored

Homme 13. märtsil suletakse üheks päevaks ennetava meetmena Elva Gümnaasium

Elva Vallavalitsus ja Elva Gümnaasiumi juhtkond otsustasid täna, et homme, 13. märtsil suletakse üheks päevaks ennetava meetmena koroonaviiruse võimaliku levimise vältimiseks Elva Gümnaasium.

Täna ilmus Lõuna-Eesti Postimehes artikkel, et Võru koolid ja lasteaiad suleti, kuna nädalavahetusel peeti Võrus juubelit, kus viibis ka vähemalt üks inimene, kellel on tuvastatud koroonaviirus. Elva Vallavalitsusele teadaolevalt viibis sellel sünnipäeval ka Elva valla ühe spordiklubi treener, kes on samuti haigestunud, kuid kelle osas ei ole veel selge, kas tegemist on koroonaviiruse või gripiga.

Elva vallavanem ja valla kriisikomisjoni esimees Toomas Järveoja ütles, et see, kas tegemist on koroonaviirusega või mitte, saadakse loodetavasti teada homse päeva jooksul. „See inimene on pöördunud kiirabisse ning loodetavasti saab ta täna anda vajaliku proovi. Täiesti võimalik on ka see, et tegemist on ägeda gripiga.“

Vallavanema sõnul otsustati ennetava meetmena gümnaasium sulgeda selleks, et piirata võimalikku viiruse levikut ja koguda järgnevate tegevuste jaoks infot. „Oluline on, et inimesed jälgiksid oma enesetunnet, peseksid tihti käsi ning pöörduksid vajadusel perearsti poole või helistaksid perearstinõuandeliinile 1220.“

Vallavanem lisas, et selle konkreetse spordiklubi juhatus võtab ühendust kõigi nendega, kelle lapsed või noored on treeneriga kontaktis olnud.

Homme, 13. märtsil kell 10 koguneb Elva Vallavalitsuses valla kriisikomisjon, kus otsustatakse järgnevad tegevused, millest antakse teada nii valla infokanalites kui ka eraldi pressiteates. „Jagame infot edasiste tegevuste osas homme pärast kriisikomisjoni koosolekut,“ ütles vallavanem.

Vallavalitsus annab hallatavatele asutustele vajalikud juhised samuti homme, 13. märtsil pärast kriisikomisjoni koosolekut.

Elva Vallavalitsus soovitab kõigil järgida Terviseameti soovitusi: https://www.terviseamet.ee/et/uuskoroonaviirus ja Välisministeeriumi soovitusi: https://vm.ee/et. Riskipiirkonnast tulles püsida 14 päeva kodus ja jälgida oma tervist. Terviseameti riskihinnangu järgi on kõrge riskiga piirkonnad: Hiina Rahvavabariik, Itaalia, Iraan ja Lõuna-Korea. Keskmise riskiga piirkonnad on Saksamaa, Prantsusmaa, Tirooli suusakuurordid Austrias, Hispaania, Jaapan ja Singapur.

Terviseamet on andnud teada, et alates 16. märtsist saab helistada koroonaviiruse kriisitelefonile numbriga 1247.

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X