Elva linnKogukondVaba Aeg

MARIKA SAAR: Edastan vastuse tekkinud küsimusele, kas ja millal hakatakse Elva kultuurikeskuses filme/kino taas näitama?

Olen seisukohal, et Elva kultuurikeskuses peab olema filmide näitamise võimalus, et ka nendel kinohuvilistel, kellele ei ole võimalik Tartus kinos käia, tekiks võimalus filmielamustest osa saada.

Juba kultuurikeskuse rekonstrueerimisel loodi valmisolek kinotehnika paigaldamiseks. Kuid Elva kultuurikeskuses filmide näitamiseks on vajalik soetada spetsiaalne kinotehnika- ekraan, helilahendus ja projektor, mille hinnanguline maksumus on 190 000 eurot. Tegemist on väga suure investeeringuga ning seepärast oleme sihtasutuse Elva Kultuur juhataja Kätlin Saarelaga uurinud, millised on erinevad toetusvõimalused ja ka erasektori huvi. Paraku on Elvale Tartu nii lähedal ning meile teadaolevalt erasektor Elva kinno investeerimisest huvitatud ei ole.

Aastatel 2013-2015 toetas Kultuurkapital digitaalsete kinoprojektorite ostu 15 asukohas. Viimasena sai eelmisel aastal Saaremaa rändkino. Järgmisel Kultuurkapitali nõukogu koosolekul arutatakse, kas ja millisel kujul peaks veel toetama neid linnasid, mis on liiga väikesed, et sinna erakino tekiks, aga kus on piisav hulk inimesi, kes sooviksid kino vaadata. Elva on ka praegu oma soovist Kultuuriministeeriumile teada andnud ning võiks olla kindlasti üks nendest paikadest.

Seega lootus ei ole veel kadunud ning tegutseme selles suunas edasi, et Elva vajaliku toetus kinotehnika soetamiseks ka saaks.

Parimat!

Marika Saar
Abivallavanem

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X