Kogukond

Võsatalgud Peedu supelrannas.

MTÜ Elva Elva Elama korraldab Peedul sealsel jõeäärsel suppelranna lähedasel alal võsatalgud.

Algselt planeerisime selle ettevõtmise teha 3. detsembril, kuid erinevatel põhjustel lükkuvad talgud siiski 10. detsembrile, koguneme alale kella 10-ks hommikul. Selleks ajaks on oodata väljas ka paari miinuskraadi ning selle ilmaga on töö vahel ja selle lõppedes üsna hää lõkke ääres kuuma teed rüübata.

Talguala lähiaadress on Veski tn 2a, Peedu linnaosa, Elva. Eks peedukad teavad täpselt, millisest alast jutt on, kuna tegu on sealse ainsa avaliku supluskohaga.

Kuuldavasti hoiavad supelranna lähedal elavad inimesed randa nii palju kui võimalik omade jõududega jooksvalt  korras – suviti niidetakse muru,  randa on püstitatud infotahvel koos päästerõngaga ning muruplatsil on jalka tagumiseks püsti üks jalgpallivärav.

Meie mittetulundusühing on varasemalt teinud heakorratalguid mitmel pool Elva linnas, ühe korra oleme olnud abis ka Peedu kooli- ja kogukonnamaja jaoks kooli lähedasse metsa loodud loodusõppe raja ettevalmistustöödel.

Nüüd siis paneme käed tööle külge jällegi Peedul: sealsel supelranna lähedal on kena muruplats kuid selle platsi ümber on vaja niita võsa ning lõigata murdunud puud. Samuti on ranna vahetus läheduses asuv palkidest tehtud istepink-laud lootusetult aja jooksul ära lagunenud. Seda me 10. detsembril uueks teha ei jõua ja ka ilm pole nendeks töödeks väljas enam sobiv – põletame lõkke peal vana ära ja kevadeks kavatseme sinna valmistada sama koha peale uue palkidest valmistatud pinkide ja laua komplekti. Natuke on vaja alalt koristada ka prügi ja kevadeks loodame sinna saada regulaarselt tühjendatava prügikasti.

Kaasa on lubanud lüüa Peedu kooli- ja kogukonnamaja ning võimaluse korral ka MTÜ Elva Puuetega Inimeste Ühing.

Talgule võtta kaasa hea töötuju,  töökindad, võsakiin, ja -trimmer oleks samuti abiks. Omalt poolt pakume lõbusat seltskonda, talgusuppi ja midagi veel hääd-paremat sinna juurde.

Kohtumiseni!

Toomas Laatsit
juhatuse liige
MTÜ Elva Elama

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X