Elva linnEttevõtlusKogukondNoored

Elva koolinoored valmistavad oma kohvikus Lohvik Jüri juustusaia

Oma sellenädalasel kohtumisel Elva valla ettevõtjatega külastas Riigikogu esimees Jüri Ratas ka 1. maist avatavat laste oma kohvikut Lohvik. Kohtumise käigus avaldas Jüri Ratas koolinoortele oma juustusaia retsepti, mis kõige kriitilisemal koroona ajal Stenbocki majas pikki tööpäevi teinute hulgas populaarseks kõhutäiteks oli. Noored said Riigikogu esimehelt loa lisada palju austajaid kogunud juustusai oma kohviku menüüsse ning alates 1. mais saavadki seda kõik Elvas Arbi järve kaldal avatavas kohvikus Lohvik proovida.

Kohvik Lohvikul on ka kujundatud oma logo


Kohvik Lohvik on Elva ärilabori programmi esimene “lapsuke”, koolinoorte päris oma kohvik. Ärilabori 7-kuulise mentorprogrammi raames õpivad noored kõike, mida kohviku rajamiseks ja pidamiseks vaja ning panevad õpitud teadmised kohe suvel ka praktikasse. Noortekohviku programmis osalevad 12-16 aastased noored Elvast, Rõngust, Tartust ja Tallinnast, keda huvitavad ärilise maailma erinevad võimalused. Projektis osaleb ligi kakskümmend noort, kelle jaoks kohvik on kui äri ehitamise ja kogemise labor.


Programmi eesmärk on anda noortele ettevõtluskogemus ja võimalus teenida suvel kohvikus töötades päris oma taskuraha päris enda ärist. Kogu kohviku tegevus: turundus, menüüd, vajalik sisustus ja kauba tellimine on jagatud noorte vahel.

“Ekspeaministri külaskäik on noorte kohvikule Lohvik suur au ja tunnustus” ütleb programmi algataja ja mentor Priit Lavits ning lisab, et elevust ja positiivset särinat jagus lastel pärast delegatsiooni lahkumist veel mitmeks tunniks. Jüri Ratas kiitis projektis osalevate noorte valmistatud vahvleid ja keeksi ning alles tööelu alustavate noorte kõrget teeninduse taset ja teotahet. Lisaks tekkis Jüri Ratasega vestluse käigus mitmeid  häid mõtteid, mida suve jooksul ellu viia.


Kohvik Lohvik on külastajatele avatud 1. maist ja lisaks kohvikule tegutseb laste eestvedamisel sealsamas Arbi järve kaldal ka SUP-laua rent.

Kätrin Karu-Lavits

programmi algataja ja mentor

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X