Politsei nädal

Politseinädal 49

11. detsembri õhtupoolikul teatati häirekeskusele Verevi külas suunaga Tartu poole liikuvast sõiduautost Toyota, mille juht teeb väga äkilisi ja ohtlikke manöövreid. Politsei peatas kirjeldatud sõiduki ning kontrollis selle juhti. Ühtegi rikkumist aga ei tuvastatud. Roolis olnud mees oli kaine ja omas juhtimisõigust. Kuivõrd ilmastik ja teeolud on viimastel ööpäevadel pidevalt muutumises, siis soovitas politsei mehel praktiseerida rahulikumat ja teiste liiklejatega arvestavat sõidustiili.

Politsei tuletab meelde, et turvaliseks liiklemiseks, ohtlike olukordade ja avariide vältimiseks tuleb sõidukijuhtidel kohandada oma sõidumaneer praegustele ilma- ja teeoludele vastavaks. Sõidukiirus olgu pigem madalam, pikivahe suurem ja äkilisemad manöövrid tuleks üldse ära jätta. Üksjagu õnnetusi aitab ära hoida ka piisava ajavaru ja kannatlikkuse olemasolu, mõistlikkus, kaasliiklejatega arvestamine ning puhtad autoklaasid ja puhastatud tuled.

10. detsembri õhtupoolikul anti häirekeskusele teada võimalikust juhtimisõiguseta juhist, kes oma punase Audiga Rannu vahel ringi paarutab. Piirkonnas olnud patrull sõitis vihjet kontrollima ning peatas kirjeldustele vastava sõiduki Rannu alevikus Elva teel. Juhi kontrollimisel tuvastas politsei, et masina roolis oli 17-aastane juhtimisõiguseta nooruk. Politsei kõrvaldas ta juhtimiselt ning ta toimetati politseiuurija juurde. Sõiduauto, millega noored küla vahel lõbusõitu tegid anti üle selle roolis olnud noormehe vanematele.

Politsei sõnul on liiklusturvalisuse tagamisel oluline iga inimese panus. Selge on see, et politsei ei jõua oma jõududega igale tänavanurgale või külapoe ette, kus mõni alkoholi pruukinud inimene või muul moel liikluses ohtlik isik autorooli istub ja potentsiaalseks surmakutsariks kehastub. Seda olulisem on iga üksik silmapaar, mis ohuolukorda pealt näeb ning taskust telefoni järele haarab. Hädaabinumbril joobekahtlusega ja teistest ohtlikest autojuhtidest teada andmine on kõige lihtsam viis olla liiklusturvalisuse saadikuks. Inimeseks, kelle tänuväärt tegutsemine aitab teha teed ja tänavad meie kõigi jaoks turvalisemaks. Aitäh teile!

Ragne Keisk
pressiesindaja
Politsei- ja Piirivalveamet

Foto: google

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X