Politsei nädal

Politseinädal

Möödunud nädala väljakutsetest valdav enamus olid vähemal või rohkemal määral seotud alkoholiga. Leidus alkoholi liigtarvitanud isikuid, kes olid jäänud avalikesse kohtadesse magama või häirisid oma ebaadekvaatse käitumisega möödujaid. Politsei toimetas sellised isikud kas arestimajja või koju väljamagama. Mitmel korral andsid tähelepanelikud liiklejad politseile teada joobekahtlusega juhtidest. Õnneks osutus enamik kontrollitud juhtidest vastutustundlikeks roolikeerajateks. Paraku sattus aga korralike liiklejate sekka ka üks alkoholi tarvitanud roolikeeraja. Sellisest ohtlikust juhist laekus teade häirekeskusele 12. novembril, mil tähelepanelik liikleja andis teada joobekahtlusega juhist Elva linnas Tuletõrje tänaval asuva kaupluse parklas. Kaupluse parklasse saabunud patrull tuvastas Volvo roolis olnud 46-aastasel mehel raske joobe. Ta kõrvaldati juhtimiselt ning toimetati arestimajja kohut ootama. 13. novembril toimunud kohtuistungil määrati mehele joobes juhtimise eest karistuseks kaheksa kuud ja 28 päeva vangistust. Kokkuleppemenetluses mõistetud vangistus asendati üldkasuliku tööga, mida tuleb 46-aastasel mehel järgneva pooleteise aasta pikkuse tähtaja jooksul ühtekokku ära teha 268 tundi.

Sarnane teade teel vingerdavast veokist laekus politseile ka 14. novembri õhtupoolikul, mis tähelepanelik liikleja andis teada, et Elvast tartu suunas liigub MAN veok, mille koorem kahtlaselt kõigub ning mille kiirus võib olla liialt suur. Politsei peatas raskeveoki veel enne linna jõudmist ning tuvastas, et selle juht oli kaine ning omas juhtimisõigust. Politsei selgitas, et veoki koormas olid tühjad kastid, mis tugevas tuules veidi kõikusid. Politsei kontrollimisel rikkumisi ei tuvastanud ning veokijuhil lubati oma teekonda jätkata.

Politseil on rõõm tõdeda, et väga suur hulk igapäevastest liiklejatest peab lugu enda ja teiste liiklusohutusest andes aktiivselt politseile teada joobekahtlusega autojuhtidest. Samamoodi julgustame teavitama politseid ka nendest jalakäijatest, ratturitest ja teistest kaasliiklejatest, kes on joobes, halvasti nähtavad või muul moel liikluses ohtlikud. Aegsasti teatamine võib päästa kellegi elu!

Ragne Keisk
pressiesindaja
Politsei- ja Piirivalveamet

Foto: Google

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X