ArvamusKohalik Võim

Meelis Karro üleskutse hääletada Verevi järve- ja rannaala detailplaneeringu vastu

Lp. Elva vallavolikogu liikmed! Hääletage selle eelnõu VASTU!


Elvasse on vaja spordihoonet ja kultuurimaja! Kui palju me seda lauset kuulsime ja kui palju oli selle nimel kõikvõimalikke koosolekuid, sõnavõtte ning kirjatükke! Inimesed pooldasid nii spordihoone kui kultuurimaja valmimist ja kordagi ei tekkinud üles küsimust, kas volikokku valitud inimesed ajavad õiget asja. Nagu ikka oli ka siis erimeelsusi suuruse, kuju ja funktsionaalsuse osas, aga nagu öeldud, mitte kordagi ei tekkinud tunnet, et teeme midagi mida inimesed ei taha. Tänaseks on meil olemas mõlemad hooned, mis on hästi juhitud ja täidavad seatud eesmärke suurepäraselt.


Mäletame hästi kesklinna Konsum poe laienemisplaane aastaid viis tagasi. Tegemist oli väga keeruka ja emotsioone kütva eelnõu algatusega, kus tekkisid selgelt kaks leeri – pooldajad ja vastased. Korraldati küsitlusi, selgitati, peeti koosolekuid, mille tulemusena oli küsitluste järgi üle poole linnakodanikest kesklinna Konsumi laienemise poolt, kuid inimeste hääl, kellele selline plaan ei sobinud, oli piisavalt tugev ja võimekas, et nimetatud detailplaneering peatada. Võime täna öelda, et inimesi võeti kuulda.


See, mis toimub Verevi ranna detailplaneeringu ümber, ei ole aga enam kuidagi võrreldav selle vastuseisuga või erimeelsustega, mis on olnud minevikus spordihoone, kultuurimaja, kesklinna Konsumi või Kesk tänava osas. Vastaseis Verevi detailplaneeringu osas on ületanud kordades igasugused piirid, mis on eelnevalt kuhugi tõmmatud. Elva Elu poolt korraldatud küsitlus peaks avama isegi (vabandust) „pimeda silmad“, kui niimoodi üleüldse öelda tohib. 


Facebooki üles seatud küsitluse järgi on 29. märtsi kella 11.35 seisuga 943 inimest selle detailplaneeringu vastu ja 14 inimest selle poolt. See teeb 1,48%! Kas vallavalitsuse hinnangul näitab selline % tõesti seda, et 98% inimeste arvamus ei peaks volikogu liikmetele korda minema? Isegi kui me korrutame poolehoiu eelnõud soosides ja statistilise vea mõttes kümme korda suuremaks, saame endiselt protsendi, millega volikogu ei tohi seda eelnõud toetada. Volikogu ei tohi inimeste arvamust tähelepanuta jätta! Mille pärast me sinna siis valitud oleme, kui mitte selleks, et võtta kuulda oma valijate häält? Tänane protsent näitab ju selgelt, et mitte ühegi voliniku valijad ei poolda seda detailplaneeringut.

 
Lp Elva vallavolikogu liikmed. Kutsun teid Verevi järve rannaala detailplaneeringu eelnõud tänasel volikogu istungil mitte toetama. Avame uuesti arutelud ja leiame lahenduse, millele ei ole 98% inimestest vastu. Te olete valitud esindama oma valijaid, mitte ühte tundmatut erainvestorit, kelle näpunäidete peale te oma valijad ära tahate unustada. Tänase detailplaneeringu raames ei saa me endale ujulat, mida inimesed soovivad.

Sõbrad, Elva vald saab endale ujula, aga saame selle Elva valla elanike nägemust arvestades! Palun peatame hetkel selle eelnõu ja mõõdame veel paar korda enne kui lõikame.


Me ei kaota täna eelnõu tagasi lükkamisega mitte midagi, küll aga võidame Elva vallakodanike usalduse läbi selle, et me nende arvamusest lihtsalt pimesilmi ja tuimalt üle ei sõida. 

Lugupidamisega,
Meelis Karro
Elva vallavolikogu liige
Elva vallavolikogu rahanduskomisjoni esimees aastast 2013
Elva linnavolikogu esimees 2013 – 2017
Foto: Olavi Hiiemäe

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X