Kohalik VõimValla uudised

Elva Valla valimisliidud teevad Urmas Kruusele ettepaneku volikogust lahkumiseks

Valimisliidud Elvamaa Esimesed ja Elva Vallakodanik peavad vastuvõetamatuks vallavolikogu liige Urmas Kruuse osalusel tehtud ettepanekut küsida rahvahääletusel Eesti kuulumise kohta Venemaa koosseisu. Valimisliidud teevad Kruusele ettepaneku astuda tagasi vallavolikogu liikme kohalt.  Valimisliidu Elvamaa Esimesed fraktsiooni esimees Vahur Jaakma arvates on Kruuse toiminud äärmiselt vastutustundetult. “Olgu tagamõte milline tahes, iseseisvusega ei naljatata. Kui Eesti liideti 80 aastat tagasi vägivaldselt Nõukogude Liiduga, esitles okupant seda liitumist samuti rahva tahtena. Kruuse samm puudutab meie rahva ajaloolist haava,” lisas Jaakma. Tõnu Aigro, kes juhib Valimisliidu Elva Vallakodanik fraktsiooni nõustub Jaakma hinnanguga ning rõhutab volikogu ja riigikogu liikme moraalset vastutust.

Urmas Kruuse, Ants Laaneotsa ja Jüri Jaansoni ettepanek rahvahääletuseks, foto: delfi.ee

“Urmas Kruuse on vallavolikogu liige ja riigikogu liige. Nende rollide kandjana tuleb arvestada, et tahes- tahtmata ollakse teistele inimestele eeskujuks ja ennast tuleb näidata parimal viisil Eesti riikluse eest seisjana. Kruuse on oma teoga näidanud, et ei suuda oma rolli väärikalt kanda ja tal tuleb volikogust taanduda,” leiab Aigro. Valimisliidud teevad Urmas Kruusele ettepaneku astuda tagasi vallavolikogu liikme kohalt. Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikmed Urmas Kruuse, Ants Laaneots ja Jüri Jaanson, esitasid rahvahääletuse eelnõule muudatusettepaneku, milles soovivad esitada referendumil küsimuse “Kas Eesti Vabariigis oleks parem elada, kui Eesti Vabariik kuuluks Venemaa koosseisu?”.

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X