Elva linnKohalik VõimSportValla uudised

Martin Järveoja, Kristjan Ilves ja Roland Lessing asetavad sel kolmapäeval Elva spordihoone nurgakivi

Sel kolmapäeval, 17. juulil algusega kell 12 toimub Elva spordihoone pidulik nurgakivi asetamine, kus nurgakivi kapsli asetavad Martin Järveoja, Kristjan Ilves ja Roland Lessing.

Keskpäeval algaval üritusel toimub sportlaste vahel lühike korvpallivõistlus, kus võitjale antakse Elva spordihoone eluaegne prii pääse. Martin Järveoja, Kristjan Ilves ja Roland Lessing asetavad pärast võistlust kapsli pidulikult nurgakivisse.

Kapslisse pannakse värske Tartu Postimees, Elva valla lehe juulikuu number, spordihoone ehitusluba, hoone projektist esilehekülg ning korruste plaanid. Samuti lisatakse kapslisse kohapeal tehtud fotod.

Ehitatav spordihoone hakkab asuma Elva linnas, Tartu mnt 3 paikneva koolimaja taga ning selle suurus on 4000 ruutmeetrit. Selle esimesele korrusele on planeeritud suur spordisaal koos riietus- ja administreerimisruumidega. Hoone teisel korrusel hakkavad paiknema jõusaal, aeroobika- ja treeningsaalid, 60 m jooksurada ning kaugus- ja kõrgushüppeala.

Spordihoone teisele korrusele on planeeritud ka siserõdu soojendusjooksuks ning pealtvaatajatele kasutamiseks. Spordihall on ühendatud koolimajaga galerii abil.

Elva spordihoone projekteerimis- ja ehitusleping sõlmiti veebruaris riigihankel osalenud edukaima pakkuja KRC Ehitus OÜ-ga. Spordihoone maksumus on kokku ligi 4,7 miljonit eurot.

Spordihoone valmimistähtaeg on 30. juuni 2020.

Martin Järveoja on Ott Tänaku kaardilugeja. Enne rallisporti siirdumist tegeles Järveoja judoga ja tuli viis korda Eesti meistriks. Martin Järveoja ja Ott Tänak võitsid möödunud nädalavahetusel ka Shell Helix Rally Estonia. Järveoja ja Tänak on 2019. aasta WRC sarja liidrid ning nad on sel aastal võitnud kolm MM-rallit.

Kristjan Ilves on kahevõistleja ja suusahüppaja, kes on võitnud kolm kontinentaalkarikasarja etappi. Ta on olnud Eesti parim kahevõistleja aastatel 2016, 2017, 2018 ja 2019.

Roland Lessing on laskesuusataja ning võitnud 2009. aastal Otepääl toimunud suvisel laskesuusatamise MM-il pronksmedali. Ta on olnud Eesti parim meeslaskesuusataja 2006, 2008, 2009 2010, 2015 ja 2019. aastal. Teda on nimetatud 2008. ja 2009. aastal Elva linna parimaks sportlaseks. Lessing tegeleb praegu aktiivselt Elva laskesuusatajate treenimisega.

Lisainfo:
Toomas Järveoja, Elva vallavanem
toomas.jarveoja@elva.ee või tel 5153699

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X