Politsei nädalValla uudised

Politseinädal

Tartumaa piirkonnapolitseinik Jaana Toode:

Kuigi maad katab kohev ja valge lumevaip, ei ole alanud aasta liikluses olnud kuigivõrd helge. Jaanuar ja veebruari algus on liiklusõnnetuste ja inimohvrite arvu poolest olnud tõeliselt sünge kuu. Kaua oodatud talv ja sellega kaasnevad keerulisemad ilmastikuolud on teinud liiklemise kõikjal raskemaks ja seda eriti asulavälistel teedel. Paraku kumab igapäevaste liiklejate sõidumustrist ikka veel läbi hooajale sobimatute sõiduvõtete kasutamine. Talvised teeolud ei pane üksnes suuremat vastutust liiklusturvalisuse tagamisel teehooldajatele, vaid samamoodi ka liiklejatele endile. Liiklusseaduseski on sätestatud üldine nõue, et iga liikleja peab oma käitumises hoiduma kõigest, mis võib ohustada või kahjustada inimesi, vara või keskkonda. Lihtsamas keeles tähendab see seda, et ühe liikluses osaleja valikud mõjutavad ka teisi liiklejaid.

Hoolsus ja tähelepanelikkus liikluses on need märksõnad, mis aitavad õhtuks tervelt koju jõuda. Möödunud nädalal juhtus mitmeid liiklusõnnetusi, mis võinuks hoolsamal liiklemisel üldse olemata olla.

7. veebruari hommikul kella 8.35 ajal juhtus liiklusõnnetus Elva vallas Tartu maanteel, kus sõiduauto Škoda sõitis teelt välja vastu posti. Inimesed õnnetuses viga ei saanud ning juht pöördus kahjude osas oma kindlustusseltsi poole.

7. veebruaril kella 8.10 ajal juhtus liiklusõnnetus Nõo vallas Illi külas, kus sõiduauto Audi sõitis teelt välja kraavi. Keegi õnnetuses viga ei saanud. Juhtumiga tegeleb edasi kindlustusselts.

3. veebruari õhtul kella 18.30 ajal teatati politseile Elva vallas Mõisanurme külas tee ääres tuledeta seisvast sõiduautost. Et valgustamata masin teeääres teistele kaasliiklejatele ohtu ei kujutaks, läksid politseinikud masinat kontrollima. Kohale jõudes selgus, et Fordi juht oli tee ääres telefoniga rääkimiseks peatunud, ent ta jättis ohutuled sisse lülitamata. Politsei selgitas masina roolis olnud naisele, kuidas ohutult pimedal ajal oma sõiduvahend maanteeääres peatada ja millised tuled sel puhul sisse lülitada.

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X