Elva linnKogukondToimetaja veerg

Selgus Elva aasta tegu 2022!

Elva Elu korraldas möödunud aasta 10. detsembril Facebooki Elva grupis rahvaküsitluse, mille eesmärgiks oli välja selgitada elvalaste ja Elva linna sõprade arvates enim vajalik või mõjus objekt või tegu, mis oleks valminud või avatud 2022. aastal. Pakkusime välja üle kümne aasta teo nominendi, osad lisati täiendavalt juurde Elva grupi liikmete poolt. Oma arvamuse aasta teo osas andsid kokku 579 inimest, aitäh neile oma arvamuse avaldamise eest!

Kokku kogunes 16 alljärgnevat erineva kaalukategooriaga nominenti

1. Sportkeegli maailmameistrivõistlused 2022 Elvas, 205 häält

2. Puiestee tänava remont, 153 häält

3. Elav Elva keskuse avamine ja raudteejaama ootesaali remont, 41 häält

4. Tartumaa Tervisekeskuse valmimine, 35 häält

5. Elva valla aabitsa väljaandmine, 30 häält

6. Punamonumendi eemaldamine EG lähistelt, 26 häält

7. Eesti Liikumis- ja Spordifestival Elvas, 17 häält

8. Festival “Elva Rock 50”, 16 häält

9. Arbi järve loodusraja avamine, 12 häält

10. Rahvusvaheline õhkrelvadest laskmise võistlus Elva Open Air, 10 häält

11. Pika tänava valmimine (ametlikult), 8 häält

12. Ohtliku ja laguneva Elva hüppetorni eemaldamine linnapildist, 7 häält

13. Palu tee mustkatte alla viimine, 6 häält

14. Pere- ja kogukonnakeskuse Elva Perepesa avamine, 6 häält

15.Eesti Meistrivõistlused Discgolfis 2022, 5 häält

16. Heli Rassi 50. mälestusvõistlused, 2 häält

Elva aasta tegu 2022 nominendid, graafika: Elva Elu

Nagu eelneval kokkuvõtvalt graafikult selgub, hinnati Elva aasta teo vääriliseks 205 häälega “Sportkeegli maailmameistrivõistlused 2022 Elvas”. Suurüritus toimus uhiuues Elva Spordihoones ja seda toetas rahaliselt ka Elva Vallavalitsus.

Küsisime Elva Keegliklubi ühelt eestvedajalt Markko Abelilt: kuidas õnnestus selline suurüritus Elvasse tuua?

Markko Abel: Eestis on toimunud vaid korra rahvusvaheline tiitlivõistlus. Aastal 2011 oli Tallinnas individuaalne Maailma karikas. Üks nädalavahetus ja 60 sportlast. Seal õnnestus Heret Otsal tulla hõbedale. Rahvusvahelisele keeglikogukonnale sümpatiseeris mõte võistluskohtade geograafia laiendamisest ja nii see MM meile jõudis! Esialgne plaan oli teha MM Tartus, aga Elva uue spordihoone tulekuga ja tugeva kohaliku keegli kogukonna kasvuga oli Elva juba loogiline valik.

Sportkeegli maailmameistrivõistlused 2022 Elvas, fotol on Karin ja Markko Abel koos keskel seisva maailmameister Vilmos Zavarko’ga (Serbia) foto: Elva Keegel & Resto FB leht

Esiviisikusse hääletati veel Puiestee tänava remont – selle valmides käisime ka ise kohapeal kvaliteeti hindamas (Elva puiestee tänav sai uues asfaltkatte), ning veendusime tööde väga heas kvaliteedis. Ilmselt on elvalastel eriti hea meel ka selle üle, et korda sai mändide vahel looklev kõnnitee koos varem seal puudu olnud valgustusega. Seda kõnniteed kasutavad sajad ja sajad Elva Gümnaasiumi õpilased ja personal igapäevaselt!

Elva Raudteejaam ja Elav Elva keskus, foto Elav Elva FB leht

Puiestee tänava remondile järgnesid hääletustulemuse järgi Elav Elva keskuse avamine koos jaamahoone remondiga, Tartumaa Tervisekeskuse avamine ja Elva valla aabitsa väljaandmine, mida toetas ka siinne kogukond.

Loodame äsja alanud 2023. aastalt järgmisi tublisi tegusid!

Elva Elu

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X