HaridusKogukondLapsedNooredValla uudised

Elva valla aabitsa väljaandmine vajab kogukonna HOOGU!

Hooandja projektide toetamise keskkonda on tekkinud kampaania Elva valla aabitsa välja andmiseks. Projekti kirjeldusest selgub, et selle aabitsa idee on küpsenud Elva kooli õpetajate peas mitu aastat, kuid käesoleval aastal sai see konkreetse vormi ja sisu.  Koostajateks on igapäevaselt väikeste maailma-avastajatega töötavad Elva Gümnaasiumi õpetajad Anne Koppel, Kaja Lepik ja Tiit Ustav. Projekti eestvedajaks on märgitud MTÜ Elva Gümnaasiumi Vilistlaskogu.

Elva Elu toimetusele on teada, et raamatu trükikulud on võtnud senini enda kanda üks selle MTÜ-ga seotud liige. Elva Vallavalitsus selle trükise väljaandmist ei toetanud. Projekti kogumaksumus on 3700 € ning artikli avaldamise hetkeks on kokku kogutud 915 € suurune summa! Kampaania kestab 7. septembrini!

Elva valla uhiuut aabitsa esmatrükki lehitseb ja tutvustab elvalanna Inna-Inga Kalmus

Üks anonüümseks jääda sooviv kauaaegne Elva valla algklasside õpetaja ütleb selle raamatu kohta nii: see on VÄÄRT ja VAJALIK RAAMAT eelkõige meie valla esimesele kooliastmele, sest:

  • Elva valda tutvustav lugu nende kaante vahel moodustab väga ilusa terviku nii sõnalises kui ka pildilises ülesehituses.
  • Aabitsas on ikka tähed olnud ja selles raamatus on tegijate poolt väga oskuslikult kogu tähestik esitatud.
  • Väga heas aabitsas on tavapäraselt antud lugemise õpetamise ja õppimise võimalused erineva raskusastmega: algajale, veerijale ja ladusalt lugejale. Nii see ongi 1.klassis. Antud aabits pakub  aga võimalusi kogu
  • I kooliastmele rohkemaks, kui ainult lugema õppimine.
  • Esmalt lähtub nimetatud aabits kodu-, loodus- ja ajaloo tarkustest, mida iga Elva vallas elav laps, lapsevanem ja ka õpetaja võiks teada.
  • Iga uue tähe lehel on asjakohased küsimused, mis omakorda suunavad lapse teadlikult otsima lisaks infot teistest allikatest.
  • Raamat pakub suurel hulgal erinevaid võimalusi, kuidas seda üldõpetust viljelevate koolide algastmes kasutada.
  • Lapsed ise on aabitsa õnnestumisele andnud väga armsa panuse oma toredate joonistuste näol.

Septembris plaanitakse üle anda Elva valla kõigile koolidele (Elva Gümnaasium, Konguta kool, Palupera Põhikool, Puhja Kool, Rannu kool, Rõngu Keskkool, Valguta Lasteaed-Algkool, Aakre Lasteaed-Algkool, TERA Peedu kool) värskelt trükitud Elva valla aabitsad.

Väljavõte uhiuuest Elva valla aabitsast, pildi autoriks 12-aastane Raneli Brovin

Hea Elva Elu lugeja, projekti saab toetada järgneval Hooandja LINGIL .

Paneme üheskoos sellele projektile kogukonna õla alla!

Elva Elu

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X