2021. a kohalikud valimisedArvamus

Toomas Laatsit: kuhjaga ideid ja kriitilist meelt uude volikogusse

Välikampaania käigus on inimestelt kuulda, et nad ei tea keda valida

Tüüpiline olukord enne valimisi. Väljas rahvaga suheldes on näha palju vastu naeratavaid nägusid, on mornimaid ja on ka neid, kes käega rehmavad ja lubavad valmimistele mitte minna. Ka see on valik! Kuigi halvem valik, sest niiviisi toimides ei kasutata ära võimalust anda läbi oma hääle vallavolikogu isikkoosseis ja sellevõrra võimendub nende teiste kodanike hääl, kes valimistel osalevad.

Toomas Laatsit koos pojaga kinnitamas viimaseid detaile Vaikse järve ujumissillale, foto: Madis Ess

Valimismatemaatika

Välikampaaniast ilmneb, et täpselt ei teata kuidas see käib. Valituks osutumise valem on küllaltki keerukas, aga lühidalt: kohaliku omavalitsuse valimisel osutuvad valituks need kandidaadid mingis valimisnimekirjas (kokku on neid seekord Elva vallas viis), kes koguvad enim personaalseid hääli – positsioon nimekirjas pole tegelikult tähtis (Riigikogu valimistel on see vastupidi määrav). Valituks osutumist mõjutab ka nimekirja kogutud summaarne häälte koguarv (ehk usalduse maht) ja valimisaktiivsus (valimistest üldiselt osavõtnud hääletajate summa). Kogu lugu!

Ootused tegusale Elva Vallavolikogule

Valimistest valijana osavõttu võiks vaadata ka kui maksimeerimise ülesande lahendamist! Ma lähen ja valin volinikukandidaadi, kes kõige paremini võiks mind esindada, kes on aktiivne ja tegus! Seda mitte ainult valimiskampaaniat tehes, nii muul ajal oma igapäevases töös kui ka panuses kohalikku elu edendamisse!

Tegusasse Elva Vallavolikokku pole vaja volinikke, kel puudub oma arvamus, i d e e d , elementaarne kriitikameel ja soov omi seisukohti rahvale, volikogule ja vallavalitsusele väljendada.

Demokraatiale on hea, kui volinikud vahelduvad ja et nad oleksid võimalikult s õ l t u m a t u d . Elu niikuinii muutub! Volikogudes ei pea olema ühed ja samad inimesed. Uus energia ja ideed probleemide lahendamiseks on need, mis elus p o s i t i i v s e i d m u u t u s i toovad ja suurema tõenäosusega arengu kiiremale käigule viivad! Sõltumatud volinikud tagavad kvaliteetsemad ja enim rahva huvidest lähtuvad volikogu otsused. Volinik peab sõltuma ainult oma valijatest!

Juhani Jaeger, Toomas Laatsit, Fred Koppel kinnitamas valimisplakatit Elva Postimaja garaaži seinale, foto Inna-Inga Kalmus

Minu eesmärgid tulevases Elva Vallavolikogus

Elva linna ja valla intensiivseks arendamiseks panime kirja koos visioonikate elvalastega pika nimekirja ideedest ja ettepanekutest, mis on vaja järgneva nelja aastaga meie vallas ära teha eraettevõtjate, spordiorganisatsioonide ja valla poolt! See nimekiri on leitav järgnevalt aadressilt: https://www.facebook.com/uhiseltedasi .

Liitusime selle suve lõpus Madis Essi, Fred Koppeli ja teistega I s a ma a erakonna valimisnimekirjaga Elva vallas, et saavutada nende visioonide ja eesmärkide laialdane realiseerimine! Isamaa eesmärkides valdav enamus klappis meie eesmärkidega.

Verevi vajab jätkuvalt kaitsmist halbade otsuste eest! Tänase Elva Vallavalitsuse poolt jõuga kehtestatud Verevi ranna detailplaneering on vaja uue volikogu poolt tühistada! Elva ujula peab ehitatama Elva Spordihoone juurde!

Elva kogukondlik nägemus kool-spordihoone-ujula kompleksist, eelprojekti pilt: Arhitekt11

Toomas Laatsit

elvalane

diplomeeritud mehaanikainsener tootearenduse erialal

Elva linna piirkonnakogu esimees

MTÜ Elva Elama ja Lahzit OÜ juhatuse liige

Isamaa kandidaat Elva linnas Elva Vallavolikogusse

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X