Elva linnHaridusLapsedNooredNoorteleVaba Aeg

Noortekeskus ja Elva Linnaraamatukogu  kutsuvad noori muinasjutulistele seiklustele

Elva Avatud Noortekeskus ja Elva Linnaraamatukogu on ühendanud jõud, et tõsta noortes huvi lugemise ja raamatute vastu.  Kohtumised toimuvad koostööprojekti “Muinasjutulised seiklused Elva Linnaraamatukogus” raames. Projekti rahastab Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing projektikonkursi “Raamatud – noortekeskused – muuseumid” raames. Igal kohtumisel võetakse luubi alla üks raamatukangelane: ettelugemine, meisterdamine, viktoriin, mängud tegelase teemal. Nii on toimunud juba 3 kohtumist raamatukogus, 4 kohtumist ootab veel ees. Raamatutega on meie projekti sponsoreerinud kirjastused Avita, Petrone Print, Koolibri ning Päike ja Pilv. Lisaks on projekti-partneriteks Elva Gümnaasium ning Elva Muusikakool. Esimene neist aitab jagada infot ürituste kohta ning teist võib kohata mõnel kohtumisel muusikalise etteastega. 

Pipi Pikksuka imelised seiklused

Kõige esimesel kohtumisel, kus osalesid Elva Gümnaasiumi teised klassid, tuli raamatukokku Pipi Pikksukk, kes viis lastega läbi lõbusaid liikumismänge õues. Raamatukogu lasteosakonna töötajate abiga said noored endale meisterdada härra Nilssoni pildiga järjehoidja. Lisaks pandi noorte teadmised näiteks Pipi Pikksuka hobuse ja isa nime kohta proovile viktoriinis. Kohtumisel osalejatel olid väga vahvad kostüümid ning nii lõppeski kohtumine auhindade jagamisega parimatele kostüümidele ja viktoriinil hiilgajatele. 

“Lapsed Pipiga mängimas” Foto autor: Jaak Kotkas

Malevlased raamatukogus

Teist kohtumist nimega “Harry Potteri fantaasiamaailm” aitasid korraldada ja läbi viia Elva õpilasmaleva noored. Elva Avatud Noortekeskus korraldas juulikuus õpilasmalevat, kus üheks tööandjaks oli just Elva Linnaraamatukogu. Nii saidki noored lisaks tolmu pühkimisele ja raamaturiiulite korrastamisele proovida kätt ürituse korraldamises. Seekord tuli noortele külla Elva Gümnaasiumi keemiaõpetaja Kaja Kalmus, kes juhendas ja aitas läbi viia keemilisi katseid. Keemia tunnis toimuvad maagilised mürtsuvad ja paukuvad katsed sarnanevad vähemalt natukenegi nõiakunsti koolis toimuvaga. 

“Keemiakatsed lõppesid pauguga, taamal Kaja Kalmus” Foto autor: Riin Pross

Viktoriini läbiviimiseks kasutati Kahoot keskkonda ning eksperdid pärjati Harry Potteri teemaliste võtmehoidjatega. Maleva noor Mai Mirtel Umblia õpetas noortele kolm kõige olulisemat loitsu, millega on kergem argipäeva halli rutiini taluda. Kas need võlusõnad ka toimivad, on juba fantaasia pärusmaa. 

Dracoks “ja “Lunaks” kehastunud noored, foto autor: Riin Pross

Lotte külaskäik raamatukokku 

Augustikuus toimus sõbraliku koeratüdruk Lotte-teemaline kohtumine, millest võtsid osa ka Murumuna lasteaia lapsed, kes sügisel võtavad jalge alla koolitee. Kohtumine algas raamatust “Lotte reis lõunamaale” katkendi kuulamisega. Kuulamise lõpus ilmus raamatukokku Lotte, kes pakkus lastele palju rõõmu – kallistused ei tahtnud lõppeda! Mängud, tantsud, trall ja viktoriin – nii möödus ka see kohtumine. Muidugi ei puudunud ka auhinnad raamatute näol. 

Lottega mängimas ja tantsimas, foto Dagmary Kuslap 
Õnnelikud lapsed Lottega, foto Dagmary Kuslap

Ootame osalema 

Septembrist detsembrini toimub kord kuus üks muinasjutuline seikluslik kohtumine. Tarkusekuul saab teoks “Anna ja Elsa kuninglik maailm”. Oktoobris toimub aga kriminaalne spioonimäng Tomuski ja Widmarki raamatute ainetel. Novembrikuu kohtumise organiseerimises saavad noored ise kaasa rääkida, sest siis on teemaks valitud “Minu lemmikraamatu kangelane”. Aasta lõpetab aga “Leiutajate küla jõulud”. Kõik kohtumised on avalikud üritused ning ootame osalema koolinoori vanuses 7-13. Täpsemat infot leiab Facebookist Elva Avatud Noortekeskuse ja Elva Linnaraamatukogu lehelt. 

Riin Pross

Elva Avatud Noortekeskus

Noorsootöötaja 

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X