Elva linn

Arbimäel põles auto kortermaja akna all vrakiks

Elvas, Arbimäel, pisut üle kesköö (03.07.2022) süttis kortermaja vahetus läheduses sõiduauto BMW. Pealtnägija sõnul oli tuul oli ebasoodne ja suunaga maja poole. Tuli sai alguse auto tagumisest rattakoopast (seal asub sellist tüüpi BMW-del aku), pealtnägija olla kuulnud, et seda autot olevat hiljuti “tuunitud” ja et see auto olevat sinna kortermaja juurde alles hiljuti tekkinud.

Mis põlengu põhjustas – küllap seda selgitab ekspertiis, kuid varasemast on ka teada, et sellist keretüüpi BMW-del (E60, E61 ja E63 mudelid) on probleeme aku plussjuhtme läbiviiguga auto kerest (aku miinusklemm ühendatud auto kerega) ja näiteks Suurbritannias on tehtud neile autodele ka ametlik tehase tagasikutsumine probleemse tehnilise lahenduse väljavahetamiseks. Üks selgitav video alljärgnevalt.


Tagasi sündmuse juurde. Päästeameti autode ootamine kestis ajaliselt ligikaudu 20 minutit, vahetult enne seda juhtumit nähti Elva komando autot sõitmas Rõngu poole väljakutsele.

Paljud proovisid Päästeametit kätte saada, et teavitada tulekahjust, kuid ühendust ei saanud. Põleva auto leegi kuumus purustas kõrval oleva esimese korruse korteri akna klaaspaketi välimise klaasi, aknaraamid põlesid, kuid sisemine klaas jäi õnneks terveks ja korter tuld ei võtnud.

Põlema süttinud auto kustutustööd Elvas Arbimäel 03.07.2022, foto: anonüümne Elva Elu kaasautor

Kohale tuli neli päästeametiautot: Elva, Rõngu ja pisut hiljem ka Tartu. Inimesed jäid lõksu ega saanud koridorist väljuda kuumuse ja suitsu tõttu. Ühe teise esimese korruse elanik magas ja pealtnägija sõnul olevat ka tolles korteris olnud ving ja suitsugaasid sees, kuna kaasaegne ventilatsioonisüsteem olevat põlemisel tekkinud suitsugaase levitanud tervesse majja. Õnneks kõik majaelanikud pääsesid tervelt!

Põlema süttinud auto kustutustööd Elvas Arbimäel 03.07.2022, foto: anonüümne Elva Elu kaasautor

Lõpuks saabus sündmuskohale ka politsei ja kiirabi. Tulekahju algusest kuni selle kustutamiseni kulus ligikaudu tund aega. Päästeamet lahkus poole kahe ajal.

Elva Elu

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X