AakreKogukondKultuurPaluperaRõnguVaba AegValla uudised

Rõngu kandi viie tee puhvetite päiv ootab külla!

Rõngu kandis pakutakse 11. juunil suus-sulavaid hõrgutisi ja uudseid maitseid, sekka vahvate koduhoovide avastamisrõõmu ning ehedat emotsiooni. Terve päeva vältel toimub templimäng, iga puhvet pakub lisaks maitseelamustele erinevaid tegevusi nii suurtele kui väikestele külastajatele. Templimängust osavõtmine on imelihtne. Valitakse välja esimene puhvet, mida soovitakse külastada ja ostu sooritades küsitakse puhvetist endale templimängu leht. Templimängu lehel on ära toodud kõik osalevad puhvetid nende lahtioleku aegadega. Selleks, et osaleda templimängu loosis, tuleb terve päeva vältel külastada vähemalt kaheksat puhvetit, sooritada seal ost ja päeva lõpuks tuua leht puhvetite päiva peastaapi, mis paikneb Rõngus Hiugemäel. Templilehti saab üle anda nimetatud kohas ajavahemikul 18.00-20.00.

Kõikide peastaapi jõudnud templilehtede vahel hakatakse loosi tõmbama juba suurel RAHVAPEO  laval kell 20:15! Templimängu peaauhinnaks on sel aastal perepuhkus Lottemaale. Templimängu auhinnakorvis leiab hääd ja paremat sellistelt ettevõtetelt nagu Kommipomm, BirchLagoon, Terminal Oil, V Spa, A Le Coq, Nõo Lihatööstus, Nuustaku Pruulikoda ja teised kohalikud tootjad ja ettevõtjad.

Sel aastal avavad oma uksed järgmised puhvetid:

1. Mõisapreili Margarethe Suvekohvik Mõisa tee 10, Aakre küla. AVATUD: 11.00-18.00

Teid ootab ees ajarännak ja romantiline õhkkond. Menüüst leiad peenemaid magusaid ja soolaseid suupisteid. Kohal on mõisapreili Margarethe, kes näitab ja tutvustab huvilistele Aakre mõisa lugu. Toimuvad mõisa ekskursioonid, mõisa keldris on avatud muuseumituba ning meeli paitab elav muusika. Lisaks tähistame Aakre hariduselu 290. aastapäeva ning ootame külla kõiki vilistlasi, päeva lõpetame rahvamajas, kus toimub Aakre kooli viimane pidu.

Mõisapreili Margarethe suvekohvik, foto: sündmuse FB leht

2. Pii-Rii Puhvet Piiri 11, Rõngu alevik.  AVATUD: 12.00-16.00

Aleviku ääres asuvas Piiri tänava puhvetis pakume valiku omamoodi ja mõnevõrra üllatuslike koostisosadega küpsetisi ja suupisteid. Lisaks saab meilt ka kookospiimaga kohvi ja värskendavaid kokteile. Võta kaasa hea tuju ja avatud meel ning tule uusi maitseid avastama!

Hea ja parem puhvetitepäival, foto: sündmuse FB leht

3. Vanaaja kohwik Pansion Hermann Rõngus, Tartu mnt 1. AVATUD 10.00-17.00

Vanaaja kohwik ja Pansion Hermann kutsuvad külla. Kohwiku kokk on pärjatud retrohõngulise VOCO konkursi “Aasta tegija” 2021. aasta lihameistri I kohaga ning rahvalemmiku tiitliga. Kasutame oma aia ning kohaliku taluniku lihatooteid. Menüüs: seljanka supp, karask, tanguvorst, porgandi- ja lihapirukad, oma aia karulaugu sai. Magusroaks: vahvli üllatus, Pansioni marjakook – vanaaja retsepti järgi. Kohupiimapontšikud ja pulgakoogid. Kodune kali, raberaberilimonaad, kohv ja Pfefferminz tee. Avatud väike Second hand turg.

Vanaaja kohvik, foto: sündmuse FB leht

4. Kodukohvik PÄRNA PAGAR Pärna tänav 3, Rõngu alevik. AVATUD 10.00-17.00

Pärna pagar ootab teid oma hoovi pikniku pidama. Küpsetame koos grillburgereid, sööme retropirukaid, menüüs on ka šušhivalik.  Kohvi kõrvale pakume magusaid kooke ja tatralette. Tegevused kogu perele. Taksoteenust pakub meie vanake VAZ-21061, aastast 1986.

Puhevetitepäiva ametlik VAZ-tüüpi takso, foto: sündmuse FB leht

Lapsed saavad lustida batuudil  ja kohal on Rõngu Maanaiste Selts käsitöö näitus-müügiga. Võimalik kangastelgedel kududa puhvetite päeva vaipa, avatud fotonurk ja soovijatele fotosessioonid (tasuline).

Hea ja parem puhvetitepäival, foto: sündmuse FB leht

5. JÄÄTISE KOHVIK Valguta Seltsimaja, Valguta küla. AVATUD 11.00-15.00

Nagu nimigi ütleb, saab meie juures maiustada jäätisega nii suur kui väike. Jäätisest annab teha nii mõndagi ja kõiki põnevaid katsetusi saab meie kohvikus proovida. Nautida saab omavalmistatud jäätist. Kindlasti leiab puhvetist suutäie soolast. Kohapeal avatud käsitöö näitus-müük ja võimalus õnne proovida loteriis. 

Hea ja parem puhvetitepäival, foto: sündmuse FB leht

6. Kodukohvik MEMME MAAL Rannaküla, Linaski talu. AVATUD 11.00- 18.00

Vanas kalurikülas maagilise Võrtsjärve kaldal ootab kodukohvik Memme Maal veetma terve perega imelist päeva täis põnevaid maitseid ja osa saama elamustest Võrstjärvel ning lihtsalt lustima ning nautima sooja suvepäeva.  Kodukohviku menüüs kala, kalatooted ja otse loomulikult hõrgutav angerjasupp. Suud saab magusaks teha erinevate maiustustega. Linaski sadamast väljub igal tunnil parvlaev Hestia. Avatud paadilaenutus. Võimalik osta erinevaid kalatooteid ja käsitööd. Kohtume Võrtsjärve ääres Linaskil, kus paistab alati päike!

Parvlaev Hestia, foto: vortsjarv.linaski.ee

7. Tõuka Puhvet  Valga mnt 12, Rõngu alevik. AVATUD: 11.00-15.00

Tõuka puhvetist leiab hamba alla midagi vanast ajast alustades retro lihapirukatest ja lõpetades kohupiimapallidega. Pakume magusaid hõrgutisi maitsva latte ja capucino kõrvale. Kindlasti saate proovida kodukootud astelpaju napsi ja palju muud hääd- paremat  jätame   üllatuseks. Lapsi rõõmustame näomaalingutega ja emadele mõeldes tuleb kohale õppinud iluteenindaja. Ikka selleks, et õhtuseks Rahvapeoks valmis sättida. Tule kohale ja saa osa meie ägedast puhvetist.

Hea ja parem puhvetitepäival, foto: sündmuse FB leht

8. Palupera Pritsikuuri Puhvet Palupera pritsikuur, Palupera küla AVATUD 11.00-16.00 või kuni rahvast jätkub

Palupera Pritsikuuris avame ka sel aastal ägeda, kodukootud ja häid elamusi pakkuva puhveti, kuhu on oodatud kõik. Nii lähedalt kui kaugelt, nii omad kui eemalt, sest tegevust ja vaatamist on nii suurtele kui väikestele.

Elavat muusikat teeb meie oma valla bänd Salasoov. Muusika kõrvale pakume sooja ja külma, magusat ja soolast, kraadiga ja kraadita. Üles on seatud ka käsitöö näitus-müük. Hüppa kindlasti läbi ja veeda mõnus olemine meie juures, ikka Paluperas.

Hää mõte puhvetitepäivalt, foto: sündmuse FB leht

9 Küüni Kõrts Koruste külas. AVATUD 12.00-19.00

Kel meist ei oleks silme ees seik Eesti kultusfilmist pärit ehedast kõrtsist, kus Gabriel ja Agnes lambalihakintsu isukalt sõid ja kapast maitsvat jooki peale rüüpasid.

Isukalt süüa saab ka küünikõrtsis, kuid Gabrieli asemel leiab meie juurest peremehed, kes lahkel käel soovijate januseid suid täidavad. Küüni Kõrtsis ei jää nälga ka Agnes. Menüüst leiab nii lammast kui ka veiseliha. Kohalikus küünis lõimuvad vanade traditsioonidega tänapäevased tuntud maitsed ning lõhnad. Üheks päevaks on täiesti tuttavlikku ja eestlastele omasesse küüni loodud õhkkond, kus piirid hägustuvad ja rõõmu saab tunda nii sooja toidu kui kere kosutava joogipoolise üle.  Kõige selle keskel ei ole me ära unustatud pere pisemaid, kes loodetavasti leiavad nii maitse-kui ka emotsioonielamust. Tule külla!

Hea ja parem puhvetitepäival, foto: sündmuse FB leht

10. Kodukohvik Lillelapsed Koruste küla, Piiri talu. AVATUD 11.00-17.00

Tule veeda üks mõnus päev Rõngu kandis, Koruste külas asuvas Piiri talu kodukohvikus. Kohtudes heade vanade tuttavatega ja sõpradega, tule perega mõnusalt aega veetma. Nautida saab head kohvi-teed, kooki-pirukaid ja ise valmistatud hõrgutisi. Vahvad tegevused lastele, kuulame mõnusat muusikat ja kogume sooja tunnet põue. Uudistada saab käsitööd ja väljas on omavalmistatud hoidised.

Toiduvalmistamine Rõngu kohvikutepäival, foto sündmuse FB leht

11. Kase talu loomapark Kase talu, Kirepi küla.  AVATUD 10.00-15.00

Kase talu loomapark ootab külla. Võimalus uudistada loomapargi sulelisi ja karvaseid asukaid (tasuline). Jalga saab puhata loomapargi välikohvikus, kus hommikusöögiks pakume oma talu kanamunadest omletti. Kosutava joogi kõrvale leiab põske häid ja paremaid hõrgutisi.

Päeva lõpetab RAHVAPIDU HIUGEMÄEL

Spetsiaalselt selleks päevaks üles ehitatud Higemäe laval esinevad PEOBÄND ROXY, meie armastatud eurolaulik STEFAN koos bändiga ja õhtule paneb võimsa punkti ansambel SMILERS

Rahvapeo väravad avatakse kell 19.00

Eurolaulik Stefan, foto: sündmuse FB leht

Peoalalt võid leida erinevaid tegevusi lastele: batuut, suhkruvatt, näomaalingud, poni ja üllatus õpituba. Kohal on Vabadussport  kiikingu ja slackline aladega.

Näomaalitud tüdruk, foto: sündmuse FB leht

TOIDUALALT leiate:

Krissu Kokkab pakub värskendavaid kokteile ja maitsemeeli hellitavaid roogasid.  Kõhtu täidavad sushi ning pulgakoogid ning palju muud hõrgutavat. Puhvetist  leiad lisaks toidule kokteile Mohitost – Kruvikeerajani.

Nuustaku Pruulikoda on kaasa võtnud käsitöö õlle ja -siidri. Lisaks löövad nad püsti võimsa toidutelgi, kust ei puudu grillpraad ja muud suus sulavad hõrgutised.

Burksiputka MEESTEKAS menüüs leiab kodused burgerid, kõrvale pakutakse külma õlut ja siidrit.

Rõngu puhvetid kutsuvad külla, foto: sündmuse FB leht

Piletid saadaval piletikeskus.ee lehel (Rahvapidu Hiugemäel)!

Rõngu kandi puhvetitepäiva korraldustoimkond

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X