KogukondKohalik VõimRõnguValla uudised

Elva Vallavalitsuse vastused seoses Rõngu Kogukonnakeskuse venima jäänud ehitusega

Millal selle hoone ehitus alguse sai?

Elva Vallavalitsus sõlmis hoone ehituseks töövõtulepingu Rennes OÜ-ga 13. jaanuaril 2021. a, ehitustööde teostamise tähtajaks seati 10 kuud. Valla lehel on täpsem info põhjustest, miks ehitustööd venima jäid, see on leitav siit: LINK

Tänaseks on uus, järjekorras kolmas hange läbiviidud ning lähipäevil avaldame info ka hanke võitja ning edasise tööplaani kohta. Avaldame selle nii Elva valla kodulehel, äpis, Facebookis kui ka järgmises valla lehes. Hetkel on käimas veel 14 päevane vaidlustusperiood, seega hanketulemused ei ole veel kinnitatud ning lepingut töövõtjaga sõlmitud.


Kui palju on selle hoone ehitus nii otseste kui ka kaudsete kuludena Elva valla maksumaksjale senini maksma läinud? Kui palju võiks veel kuluda eelarvevahendeid selle hoone ehitamise lõpetamiseks?

Hoone ehituseks esialgne planeeritud summa oli 837 319,20 eurot. Lõplik kulu on aga hinnanguliselt 1 047 007,20 eurot.


4. Kas seoses ehitushangete nurjumisega on ka keegi valla töötajatest võtnud puuduliku töö eest vastutuse?

Rõngu Kogukonnakeskuse puhul ei ole mitte ükski Elva Vallavalitsuse töötaja teinud oma tööd puudulikult ning kõik esile kerkinud probleemid on olnud meist mittesõltuvad. Nii nagu ka eelpool saadetud ülevaatest lugeda saab, on peamine põhjus, miks kogukonnakeskuse ehitus seiskus, tingitud esimesest töövõtjast, kelle puhul on algatatud pankrotimenetlus. Viimase poole aasta jooksul leidsime küll sobiva uue töövõtja, kes pooleliolevad tööd saaks lõpule viia, kuid siis takerdusime avalike hangete läbiviimise bürokraatia hammasrataste vahele – konkureeriv pakkuja otsustas hanketulemuse vaidlustada. Hetkel oleme kolmanda hankega uue töövõtja leidnud, kellega sõlmime lepingu esimesel võimalusel.


Milline võiks olla prognoositav Rõngu Kogukonnakeskuse avamisaeg?

Meie eesmärk on, et tänavu sügisel saab hoone Rõngu kogukonnale kasutusse antud.

Oleme Elva Vallavalitsuses samamoodi häiritud, et ühe kogukonna jaoks olulise ja palavalt oodatud hoone valmimine on muutunud selliseks nö saagaks. Samuti teeb kurvaks, et hoone maksumus on vastutustundetu töövõtja tõttu kujunenud palju suuremaks kui esialgu planeeritud. Pankrotimenetluse raames taotleme, et esimene töövõtja tasuks leppetrahvi ja hüvitaks tekkinud kahju, mis korvaks tööde kallinemise. Teeme jätkuvalt kõik endast oleneva, et edasine protsess kulgeks nii sujuvalt kui võimalik!

Elva Elu

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X