Elva linnValla uudised

Elva Haigla käivitab lähikonnas esimese avalikul hoonel töötava päikesepargi

Neljapäeval, 23. septembril avab Elva Haigla oma tervisekeskuse katusel päikesepargi, mis toodab rohkem kui veerandi perearstide tööks vaja minevast elektrienergiast

„Mul on hea meel, et just tervisekeskus näitab Elva valla avalikele asutustele teed rohepöördeks, sest targalt majandades hoiame loodust tulevastele põlvkondadele,“ ütles Elva Haigla juhataja Peeter Laasik. „Raviasutus peab ennekõike andma kvaliteetset arstiabi ning ravima inimesi. Elektrienergia tark kasutamine, ajakohane ventilatsioon ning päikesepaneelid aitavad just neid eesmärke täita.“

Ideaaltingimustes aitavad 230 ruutmeetrile katusepinnale paigutatud 20 kW võimsusega päikesepaneelid kokku hoida veerandi tervisekeskuse elektrikuludest. Aastas suudavad päikesepaneelid toota hinnanguliselt 19 256 kWh elektrienergiat. Toodetud energia, mis ületab tervisekeskuse tarbimist, müüakse  Elektrilevi OÜ jaotusvõrku. Ligi 17 000 eurot maksnud päikesepark tasub ennast ära seitsme aasta jooksul. Paneelide oodatav eluiga on 35 aastat.

Päiksepargi rajamist finantseeriti projekti „Tartumaa esmatasandi tervisekeskuse rajamine“ raames, mille toetus pärineb 75% ulatuses Euroopa Regionaalarengu Fondist, 25% omafinantseeringust.

Elva Haigla koos tervisekeskusega pakub arstiabi teenust rohkem kui 23 000 inimesele Elva linnas ja vallas,  Tartumaal Nõo ja Kambja vallas ning Valgamaal Otepää vallas.

Elva Haigla

Tartumaa Tervisekeskus

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X