Sündmused

Elva vastselt tervisekeskuselt võetakse täna sarikapärg alla

Lääne-Tartumaa inimesed saavad juba sügisest osa varasemast paremast terviseteenusest, sest Tartumaa Tervisekeskuse juhataja Peeter Laasik toob täna Elva uue tervisekeskuse sarikatelt alla ehitajate pärja.

Sarikapidu toimub täna, 21. mail kell 14 riigihalduse ministri Jaak Aabi osalusel.

„Tervishoiu kompetents koondub alates sügisest Lääne-Tartumaal ühte hoonesse, mis tõstab arstiabi kvaliteeti, sest patsiendid saavad enamusele oma terviseprobleemidele lahenduse Elva Haiglaga sama katuse all,“ ütles Tartumaa Tervisekeskuse juhatuse liige Peeter Laasik.

Energia ja Ehitus OÜ töömehed annavad Elva Haigla juurdeehitusena valmiva tervisekeskuse esimese järgu Elva ja ümberkaudsete valdade rahva käsutusse juba tänavu septembri keskel.  Esmalt avatakse kabinetid 6 perearstile, 8 pereõele, vaimse tervise õele, füsioterapeudile ja laiendatakse koduõendusteenus. Keskus valmib täielikult enne tänavusi  jõulupühi, kui avatakse vastuvõturuumid töötervishoiu arstile, ämmaemandale, psühholoogile ja rehabilitatsiooniteenustele.

Euroopa Liidu, Elva valla ja Elva Haigla ühisel rahastusel valmiva tervisekeskuse maksumuseks kujuneb ligi 1,4 miljonit eurot. Üle 1 miljoni euro tuleb Euroopa ühisest rahastust, ülejäänud Elva vallalt ja Elva Haiglalt.

Elva tervisekeskus hakkab pakkuma arstiabi teenust rohkem kui 23 000 inimesele Elva linnas ja vallas,  Tartumaal Nõo ja Kambja vallas ning Valgamaal Otepää vallas.

Tava kohaselt annab valmiva maja sarikatele kerkinud pärg maja omanikule märku, et hiljemalt kahe päeva jooksul tuleb ehitajatele välja teha, sest vastasel korral võivad sarikatel lehvima hakata vanad tööpüksid. Pärja peab sarikatelt alla tooma maja peremees.

Tartumaa Tervisekeskus on Elva Haigla poolt asutatud haldusfirma, mis pakub perearstidele ja tervishoiutöötajatele tänapäevaseid töötingimusi.

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X