SportVaba AegValla uudised

Elvas avatakse juulikuus kaheks nädalaks uisuväljak

Euroopa spordilinn Elva avab 3. juulil kell 11 Elva spordihoone parklas paneelidest koosneva ajutise uisuväljaku. Suvist uisutamist saab igaüks järele proovida kuni 18. juulini. 

Elva abivallavanem Kertu Vuks ütles, et kui Elva vallale pakuti võimalust järele proovida, mis tunne on suvisel ajal uisutada, siis võeti pakkumine kohe vastu. „Osaühing Hydroseal tuli selle ettepanekuga meie juurde ja nad olid kindlad, et just Elva on see koht, kus sellist võimalust Eestis esimest korda katsetada. Meile tundus idee väga äge ja Euroopa spordilinn peabki inimestele uusi elamusi pakkuma,“ sõnas ta. 

Elva valla spordijuht Madis Šumanov nõustus, et spordilinnale on seesuguste uudsete kogemuste pakkumine igati kohane. „Kuigi möödunud talv tõi meile üle pika aja väga head uisu- ja suusatingimused, siis on suvel uisutamine kindlasti midagi sellist, mida just igaüks proovida ei ole saanud. Aga sel suvel on selleks kõigil Elvas võimalus!“ ütles ta.

Ajutise uisuväljaku lahenduse maaletooja on Hydroseal OÜ. Projektijuht Enn Kulp ütles, et olles teinud eelnevalt koostööd Elva vallaga, jäi talle mulje kui uutele ideedele avatud ja kiire otsustusvõimega omavalitsusest. „Meil oli kujunenud Elva vallast arusaam, et siin ollakse valmis erinevaid ideid arutama. Valla arengukavas on ka kirjas, et vald on avatud väljakutseteks atraktiivse elukeskkonna loomiseks ning looduslike eelduste ja soodsa asendi ärakasutamiseks turismi- ja puhkemajanduse arendamisel – nii ei olnud kahtlustki, kellele koostööpakkumine esitada,“ rääkis Kulp.  

Rajatav uisuväli on igati keskkonnasõbralik, sest kui tavaline uisuväli toodab ca 11 000 tonni süsihappegaasi, siis selle väljaku emissioon on null. „Peale selle saab väljakut kasutada aasta läbi. Vähemoluline pole seegi, et tehisjääle kukkumine on pehmem kui tavajääle,“ kirjeldas Kulp. Uisuväljak koosneb Xtraice Pro polümeermaterjalist plaatidest ning just see lahendus annab võimaluse luua täpselt seesuguse suurusega väljak nagu parasjagu tarvis. 

Uisuväljaku plaadid on mõlemalt poolt kasutatavad ning Xtraice uisuväljakuid kasutavad treeninguteks ka NHL hokimehed. „Samuti kasutatakse selliseid väljakuid iluuisutamiseks, kurlingus jne,“ loetles Kulp. 

Elva uisuväljaku avamine toimub 3. juulil kell 11 ning uisutada on võimalik 3.–18. juulil iga päev ajavahemikus kell 10–20. Uiske on võimalik laenutada Elva spordihoone infolauast. Uiskude laenutamise tavapilet maksab 5 eurot tund; sooduspilet 3 eurot (vanus 6–18, 60+ ning õpilaspileti- või kaardi omanikele). Oma uiskudega on väljaku kasutamine tasuta. 

Suvise uisuväljaku suurus on 100 m2 ning korraga on võimalik uisutada umbes 20–25 inimesel. Uisuväljak asub Elva spordihoone parklas (Tartu mnt 3/1, Elva linn). 

Eestis ei ole varem paneelidest uisuväljakut sellisel kujul kasutatud ning Elvas katsetataksegi kahe nädala jooksul väljaku lahendust. 

Uisuväljaku katsetamise perioodil toimuvad Elvas ka kohvikutepäev, 10. juulil, ning WRC Rally Estonia, 15.–18. juulil. Rohkem sündmusi leiate: www.elvakultuur.ee ja www.elvasport.ee

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X