Kogukond

Sündinud on Verevi ranna päästeplaan!

Ettevõtlikud Elva inimesed pakuvad välja omapoolse lahenduse Verevi rannahoone planeerimiseks ja ujula rajamiseks Elvasse.

Kuna viimasel ajal on palju kirgi kütnud Verevi ranna planeering ja valdade ühinemisel rahvale lubatud ujula ehitamata jätmine on ettevõtlikud elvakad nõuks võtnud tulla appi Elva vallavalitsusele omapoolsete ettepanekutega. Kaasatud on palju oma eriala spetsialiste ja appi on parimat lahendust projekteerima arhitektuuribüroo Arhitekt11, kes on varasemalt teinud kogu Kääriku arenduse, Pärnu Bay Golf Clubi, Sisekaitseakadeemia ja projekteerib täna Urmas Sõõrumaa veetavat Patarei kompleksi projekti. 

Tänaseks on valminud esimesed eskiisid, mida on Elva Elul võimalus lugejale eksklusiivselt esitleda!

Verevi rannahoone

Pakutakse välja ilus ja miljöösse sobiv ja funktsionaalne rannahoone – ranna Tartu poolsesse ossa. Verevi rannahoone brutopinda võiks lahenduse järgi olla maksimaalselt 800 m2. Rannahoones peaks olema ruumi kohvikule, vetelpäästele, emade ruumile, tualettidele ja vajalike rannatarvete laenutusele. Samuti tuleks korrastada kogu rannaala, ehitada uued riietuskabiinid mängualad ja rajada 25-meetrine välibassein koos korralike ja turvaliste purretega ning väike ujuvkai paatide ja vesirataste kinnitamiseks. Kogu projekti maksumuseks tänaste hindadega võib kujuneda 1,5-2 miljonit eurot.

Kuna tegemist on Elva visiitkaardiga, loodetakse sellise lahenduse näol pakkuda Eesti kõige ilusamat ja paremat rannahoonet!

Uue plaani järgi ei võeta rannast ühtegi mändi maha, kaovad kole-putkad ja säilib külastajatele liivane rannaala!

Elva linnaujula

Linnaujula oleks Elva Spordihoone jätkuprojekt. Esialgne lähenemine suunaga Arbi järve poole, aga võimalik ehitada Spordihoonest kagu suunas.

Sissepääs koolist mööda galeriid (lapsed saaksid siseriietes talvel otse ujulasse), külalistele ja võistluste ajal ka otse õuest! Maja all oleks rattaparkla. Ujula fassaad oleks samas stiilis nagu Elva Spordihoonelgi.

Ujulas oleks 6 x 25 m ujumisrada, väikelaste 31-kraadise veega bassein, jacuzzi ja saunad. Sellisel linnaujulal oleks 1550 m2 ehitusalust pinda ja kogu hoone maht oleks 2200 m2. Ehituse hinnaks on kalkuleeritud 4,85 miljonit eurot. 

Omavalitsusel tuleks taotleda riigipoolset kaasfinantseeringut mõlemale objektile, näiteks äsja sai Jõgeval 44-liikmeline kogudus 1 mlj. eurot toetust sealse kiriku rajamiseks. Samuti on teisigi avalikke objekte niimoodi rajatud. Nagu ütles peaminister Jüri Ratas eilses Vikerraadio saates „Stuudios on peaminister”: “Täna tegemata asjad jäävad homseks!” ehk siis täna investeeringuid mitte tehes saavad neist tulevased tegematajätmised. Majanduskriisi, riigile odava laenuraha kättesaadavuse ja inflatsiooni tingimustes on mõistlik ehitada suuri objekte!

Äsja valminud ettevõtlike Elva inimeste lahendus pakutakse välja ka Elva Vallavalitsusele üldplaneeringu ja rannaplaneeringu täiendamiseks. 

Esitletud lahendus on valminud lähipäevil. Hoolimata pakutava lahenduse värskusest, on mitmed Elva linna piirkonnakogu liikmed juba pakutava lahenduse heaks kiitnud. Samuti on sellise Verevi rannahoone, Elva linnaujula asukohtade ja lahendustega päri kogukonnaseltsi MTÜ Elva Elama juhatus, sest langevad ju ära enamik Verevi rannaala detailplaneeringuga tekkinud probleemidest Verevi rannas.

Nagu näha, tunnevad Elva valla inimesed kodukandi arengu pärast muret ja on oma kulude ja kirjadega ära teinud suure töö! Koostööd tehes saame Elva valla veelgi paremaks – nii nentisid projekti tellinud elvalased!

Elva vallarahvaga kohtus

Toomas Hansen

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X