Elva linnKongutaKultuurNooredNoortelePaluperaPuhjaRannuRõnguSündmusedVaba AegValla uudised

Elva noored annavad suvevaheaja avalöögi noortefestivaliga SuWa

Esimest korda on Elva valla noortel võimalus tähistada kooliaasta lõppu ja suvevaheaja algust suurejoonelise peoga, mille nime said noored ise valida. SuWa kannab kahte ideed, millest esimene tähistab suvevaheaja algust ja teine vabadust koolikohustusest. Sündmuse raames astuvad lavale mitmed kollektiivid nagu Púr Múdd, Lepatriinu ja Flank. Sündmuse toimumiskohaks on endisesse leivatehasesse sisse seadnud Waksal Wabriku sisehoov (Pikk 43, Elva). Sündmuse peakorraldaja on Elva Kultuurikeskus. Uksed avatakse 28. juunil kell 18:00 ning pääse hinnaga 10€ on müügil Piletimaailmas.

Kaunis suvi on vaikselt Eestis võimust võtmas, viimased koolitööd on tehtud ning lõpuaktused toimunud või kohe-kohe toimumas. Seega on paras võtta aega puhkuseks ning premeerida ennast kultuurse elamusega, võttes osa noortefestivalist SuWa. Esmakordselt Waksal Wabriku hoovis aset leidev festival toob lavale mitmed Eestis kanda kinnitanud artistid, kelle ülesastumisest kindlasti ilma ei tohiks jääda.

Festivali avalöögi annab koosseis Falnk, kes tuttav 2013.aasta Eesti Laulult, looga „Missing Light“. Mõnda aega pidas koosseis väikest pausi, ent tänaseks on asi jälle käsile võetud. Liikmed Tõnn Tobreluts ja Keio Münti toovad teieni väga mitmekülgset muusikat, millest sittamisele tuleb kindlasti värske singel „Vaikus kannab“.

Neile järgneb särav artisti Lepatriinu, kodaniku nimega Triin Paomets, kes on sama müstiline ja võluv kui lepatriinu, kuid tõelise tähena Eesti muusika taevasse lennanud. Pehmete vokaalide ja elektroonilise rütmide saatel pakub ta teile omamoodi seikluslikku elamust, millest osa saada.

Õhtu viimase artistina astub üles Púr Múdd, koosnedes kahest noormehest – Joonatan Toomiste ja Oliver Rõõmus. Suuremalt jaolt tegeletakse muusika kirjutamise ja produtseerimisega, eemal linnakärast. Nende loomingu missiooniks on pakkuda pääseteed igapäevasest kiirest, närvilisest ja hullumeelsest maailmast.

Lisaks suurepärastele artistidele pakutakse parimaid maitseelamusi Waksal Wabriku poolt, kelle sisehoovis sündmus aset leiab. Seega võib julgesti taskuraha kaasa võtta ning premeerida ennast parima tänavatoiduga, mis Elvas saada.

Täiendavat infot Festival SuWa kohta leiab Elva Kultuurikeskuse kodulehelt, www.elvakultuur.ee ning Facebookist @elvakultuur.

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X