Määratlemata

Rally Estonia Elva linnakatse eel saab näha atraktiivset crosskartide võistlust

Shell Helix Rally Estonia viimane katse on Elva linnakatse, mis sõidetakse pühapäeval, algusega kell 14.47. Enne, kui WRC sarjas osalevad meeskonnad ja teised sõitjad, kes osalevad Rally Estonial ralli viimasele katsele stardivad, saab Elva linnakatsel näha atraktiivset crosskartide sprindivõistlust, mille algus on kell 13.00.

Crosskardid on viimaste aastatega saavutanud Eestis suure populaarsuse, nendega sõidetakse Eesti meistrivõistlusi ning hiljuti sai neid näha Tallinna Lauluväljakul Delfi rallipäeval, kus Ott Tänak finaalis alistas oma tiimikaaslase Esapekka Lappi Toyota Gazoo Racing WRC meeskonnast. 2016. Aastal sõitis Tänak Rally Estonial Elva linnakatsel samuti enne põhivõistlejaid crosskardiga, tänavu saab ta seda teha Toyota Yaris WRC autoga.

Crosskartide sprindivõistlusel on stardis võistlejaid nii Eestist kui ka Soomest, nende hulgas Eesti meistrivõistluste liider, Eero Nõgene.

Crosskart ehk Speedcar Xtreme on tagaveoline, sajaviiekümne hobujõulise mootoriga crosskart, mis tänu oma ülikergele kaalule – veidi üle kolmesaja kilogrammi – on ebareaalse kiirenduse ning ülimalt hea juhitavusega võidusõidumasin. Tänu mootorratta mootorile, kuuekäigulisele otselülitusega käigukastile ning lihtsale ehitusele on Speedcar Xtreme’ga sõitmine kergesti omandatav ning hooldus lihtne ja vähekulukas. Masin kiirendab 0-100 km/h alla kolme sekundi ning arendab kiirust kuni 180 km/h.

Shell Helix Rally Estonia stardis on kolme WRC meeskonna sõitjad: Ott Tänak ja Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), Hayden Paddon ja Seb Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) ning Craig Breen ja Scott Martin (Citroen C3 WRC). Kokku registreerus võistlusele 103 meeskonda, nende hulgas 5 WRC autot, 10 R5 klassi autot, 4 proto klassi autot ja 12 R2 klassi autot.

Parim vahend ralli planeerimiseks pealtvaatajale on Shell Helix Rally Estonia ralliprogramm, mis ilmus 4. juuli Autolehe vahel. Seal on katsete kaardid, iseloomustused ja kõik muu vajalik. Autoleht on müügil üle Eesti ligi 700 müügipunktis sealhulgas Circle K jaamades üle Eesti ning kohapeal Sportlandi rallipoe telkides.

Rallipassid ja ametliku kontserdi Nyusha pääsmed on müügil Circle K jaamades üle Eesti. Fännitooted piiratud valikus müügil Circle K jaamades üle Eesti ning kogu valikus kõikjal kohapeal Sportland rallipoe telkides.

Shell Helix Rally Estonia ametlik ralliraadio on KUKU raadio. Ralliraadio on eetris alates reedest ja levib Tartus sagedusel 104,2 Mhz ning Otepääl 91,8 Mhz. Samuti on ralliraadio kuulatav internetis aadressil http://player.kuku.postimees.ee/ralliraadio

Ralli ava- ja lõputseremoonia toimub Tartus, Raekoja platsil. Ralli kiiruskatsed algavad laupäeval. Tartus sõidetakse ralli üks publikukatse ja Tartu Lauluväljakul toimub ralli ametlik kontsert, mille peaesinejaks on Venemaa superstaar Nyusha, kellega jagab lava meie enda armastatud Eesti aasta naisartist Liis Lemsalu. Otepää ja Tehvandi spordikeskus on taas ralli tehniliseks keskuseks, kus asub nii hooldusala kui ralli juhtimiskeskus. Elvas sõidetakse samuti publikukatse, mis on Shell Helix Rally Estonia viimane kiiruskatse. Kokku on Shell Helix Rally Estonia kavas 16 kiiruskatset kogupikkusega 146,04 kilomeetrit.

Shell Helix Rally Estonia 2018, mis toimub 13.-15. juulil Tartus, Otepääl, Elvas ja Kanepi teedel on Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste etapp ning FIA European Rally Trophy etapp.

Uudis ilmus Rallyestonia.ee

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X