Elva linnTurismVaba AegValla uudised

Elva saab uue söögikoha koos keeglisaaliga

Küsimustele vastab Concise Systems OÜ juhatuse liige Raiko Tigane.

1. Elvalased on märganud viimastel nädalatel ehitustöödega alustamist Kesk tänav 18 krundil. Kas vastab tõele, et planeeritakse keeglisaali Elvasse?

Jah, vastab tõele.

2. Mis on idee taust või ajalugu? Kes on hoone omanik?

Soov on mitmekesistada Elva linna sportimise ja vaba aja veetmise võimalusi. Hoone omanik on Concise Systems OÜ, mis alustas oma tegevust 10 aastat tagasi Elvas. Hetkeks pakume tööd 50-le inimesele Tallinnas ja Tartus. Meil töötab ka 3 Elva konsultanti.

3. Milline hoone tuleb? 

Hoone tuleb ühekordne – poole hõlmab toidukoht ja teise keeglisaal.

4. Kas vastab tõele, et olete kaalunud Elvasse ka enda tehnoloogiaettevõtte kontorit?

Oleme oma kontorit Elvasse kaalunud – hetkel pole aeg veel küps. Samas tänu Tartu ja Ülikooli lähedusele saaksime siin juba teaduspõhiselt luua kõrget lisandväärtust pakkuvaid tehnoloogiasektori töökohti tarkvaraarenduse vallas. Eks lähiaastad näitavad, kas tekib piisav kriitilne mass, et ettevõtmisel oleks jumet. On mõtteid panustamiseks  informaatikakallakuga õppekavasse Elva keskkoolis, siis nende samade gümnasistide stipendiumitesse Tartu Ülikoolis, praktikaga mõnes IT ettevõttes ja siis võiks olla kõik oodatud Elva kontorisse.

5. Millal võiks olla hoone avamine?

Ideaalis loodame avada 2019. aasta teises kvartalis.

6. Mida elvalastele pakute?

Kontseptsiooniks saab sport ja meelelahutus. Ühelt poolt on juures koht kus einestada, pidada suuremaid üritusi ja laste sünnipäevi ning teiselt poolt on juures koht, kus talvel sportida. Ideaalis võiks 10 aasta pärast Elva sportkeegliklubi tulla Eesti meistriks.

7. Teostatav arendus Elva peatänavale on üks väheseid suuremaid arendusi erasektori poolt sel sajandil. Miks just Elva?

Suuremas pildis on kõikide Eesti väikelinnade rahvaarv drastiliselt langenud. Elva on tänu Tartu lähedusele ja oma tööstusettevõtele püsinud suhteliselt stabiilne. Kui suudame luua siia lisaks ilusale loodusele ka meelelahutuse ja lisateenuste sektoris konkurentsivõimelise keskkonna, siis pikemas perspektiivis ootaks, et inimesed hakkavad Tartust hoopis Elva kolima.

Küsis Fred Koppel

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X