ArvamusHaridusNooredNoortele

Miks ma jätkasin õpinguid Elva Gümnaasiumis?

Esimese asjana tahan ma rõhutada, et õppida saab igal pool, kui noor seda ise soovib. Leian, et Elva Gümnaasiumi haridustasemes vms kõhklemine, kahtlemine, salgamine on suure hulga inimeste seas üks mage vabandus. Reaalsuses ihaldatakse iseseisvust, kodunt kaugele minemist, sest eks naabri õunad ole ikka need magusamad. Teisalt ei saa kõiki ühe puuga lüüa ning kindlasti leidub mustmiljon muud mõjukat põhjust mujale kooli minemiseks, kuid palju on just neid, kes tahavad lihtsalt minna.

Üldiselt oli minu puhul tegu kindla otsusega ning kui aus olla, siis ma isegi ei teinud teistesse koolidesse katseid. Põhjuseid selliseks käitumiseks oli mitmeid ning tagantjärele mõeldes leian, et tehtud otsus oli igal juhul ainuõige. Mõjukaim põhjus jätkata õpinguid Elva Gümnaasiumis oli ajafaktor. 10 ndasse klassi minnes oli mul pooleli veel muusikakool ning tekkis mure, et Tartus õppides jääb huvitegevuseks liialt vähe aega. Lisaks koolitööle tekkis järjest juurde erinevaid väljundeid helitehnilises maailmas ning tänaseks on saanud huvitegevusest positiivses võtmes “töö,” mis võimaldab iseseisvalt “kommiraha” koguda. Elva Gümnaasiumi koolipere on igati vastutulelik ning paindlik ja vaatamata sellele, et õpetajad näevad, et panustan kohati rohkem aega tegevustele, mis ei hooma suuremahuliselt õppetööd, oleme alati leidnud lahendused ning ots-otsaga kenasti kokku tulnud. Selle eest olen ma tõesti südamest tänulik.

Lisaks eelpool mainitule ei ole vähemtähtsad võimalused, mida Elva Gümnaasium pakub lisaks heale haridusele. Teist aastat on mul au eestvedada Elva Gümnaasiumi RežiiRingi, kus tutvume nii helitehnikaga kui ka helitehniku tööga. Tegu on ääretult huvitava väljundiga ning vahepeal jääb isegi mulje, et ägedad huvilised, kes ringitegevusest aktiivselt osa võtavad, pakuvad mulle kohati rohkem, kui saavad ise…

Elva Gümnaasium on haridusasutusena tugev, ääretult paindlik ning kodune. Olen täielikult veendunud, et mujale õppima minnes ei oleks minu elu täna nii tegevusterohke ja mitmekülgne. Võimaluse eest ennast proovile panna, harida, vigadest õppida ja distsiplineerida – olen ma tänulik südamelähedasele kodukoolile.

Kui kellelgi tekkis lugedes segadus ning näeb elu Elva Gümnaasiumis teistmoodi, siis tasub mõelda ütlusele: “Kuidas küla koerale nii ka koer külale.”

Egert Silk
12 RE

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X