LoodusSündmusedVaba AegValla uudised

Fotokonkurs “Märka Mind” 2017 on lõppenud

kell 16.00 tehakse Waide motellis Tartumaal teatavaks fotokonkursi võitjad.

Konkursi eesmärgiks oli märgata ja jäädvustada looduses väiksemaid elus või eluta looduse elemente või midagi sellist, mida tavaliselt ei kohata. Olgu need siis putukad, linnud, loomad, taimed, seened, marjad, lehed või midagi täiesti eriskummalist. Oluline on, et see, mida pildistati, nõudis eraldi märkamist või millel oli eriline saamislugu.

Žürii liikmed Arne Ader ja Urmas Tartes valisid parimad fotod 869 foto seast. Kokku osales konkursil 201 huvilist. Osalejaid oli peaaegu igast Eesti piirkonnast.

A-vanuseklassis (kuni 11 aastased) osales 83 last. Žüriile edastati hindamiseks 257 fotot.

B-vanuseklassis (12-16 aastased) osales 28 last. Žüriile edastati hindamiseks 152 fotot.

C vanuseklassis (üle 17 aastased) osales 90 huvilist. Žüriile edastati hindamiseks 460 fotot.

Konkursi 11. tegutsemisaastal saabus konkursile 220 fotot enam kui eelmisel aastal, suuremat huvi oli näha nooremas vanuserühmas, kuhu saabus 123 fotot enam.

Konkursi raames antakse välja üks peapreemia ning igale vanuseklassile I, II ja III preemia, lisanduvad eripreemiad. Eripreemiad antakse ka internetihääletuse võitjatele.

Kohapeal on võimalik vaadata fotonäitust parimatest töödest. Väärtuslikke õpetussõnu parimate piltide tegemiseks jagab žürii esitlusega teemal “Ahhaa”.

Fotokonkursi žürii liige Urmas Tartes: Selle aasta fotokonkursi tegid võluvaks autorite lood fotode selgitamiseks. Piltide hindamisel tekkis põnev tervik piltidest ja piltide lugudest. Just lood olid need, mis tõid hindajateni pildistaja oskuse näha põnevaid hetki. Oli ka palju selliseid pilte, kus pildi loo pool oli tugevam kui pilt ise. Eraldi auhinnad piltide lugudele innustavad osalejaid kindlasti veelgi paremaid hetki tabama”.

Fotokonkursi läbiviimist rahastasid Leader programm, Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp, Loodusajakiri MTÜ, ajakiri Minu Maailm, Kirjastused Koolibri, Varrak, Pegasus, As Bit, Photopont Fotokursus ja Vapramäe-Vellavere-Vitipalu Sihtasutus.

www.vvvs.ee

 

 

Lisainfo:
Urmas Tartes 506 4093
Triinu Pertels 52 54 172
Gea Järvela 5088 350

Foto: Peep Loorits “Saarmas udus” (2016.a peaauhind)

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X