HaridusKogukondNoored

Elva Õppejõudude Kogu preemia pälvisid Konstantin Kuzmitšov ja Eleanora Linkmann

ELVA, 10. SEPTEMBER 2024 –Elva Õppejõudude Kogu preemia, mis antakse parimatele Elva Gümnaasiumi (EG) õpilasuurimustele, pälvisid tänavu Konstantin Kuzmitšov ja Eleanora Linkmann.

Elva Õppejõudude Kogu preemiaüritus Verevi Motelli terrassil 07.09.2024, foto: Elva Õppejõudude Kogu
Elva Õppejõudude Kogu Verevi motelli terrassil 07.09.2024, foto: Elva Õppejõudude Kogu

Esmakordselt andis kogu välja kaks preemiat. 300-eurose preemia pälvis Konstantin Kuzmitšov uurimistööga „Külma mõju perifeersele närvisüsteemile“, mida juhendasid Silver Aarna (EG) ja Sandra Aarna (Tartu Ülikooli Kliinikum). 

„Temperatuuri mõjust närvisignaali juhtekiirusele on suhteliselt vähe töid avaldatud. Sellel tööl on praktiline väljund,“ leidis Tartu Ülikooli eksperimentaalpsühholoogia professor ja akadeemik Jüri Allik. „Kuigi me oleme püsisoojased, siis võib külmas näiteks meie jala temperatuur oluliselt langeda. Sellest piisab, et näiteks auto pidurile vajutamine hilineb kümmekond millisekundit, millel võivad olla väga kurvad tagajärjed.“ 

Konstantin Kuzmitšov ja prof Jüri Allik, foto: Elva Õppejõudude Kogu

Teise 300-eurose preemia pälvis Eleanora Linkmann praktilise tööga, milleks oli metallskulptuur-valgusti „Võilill“. Töö juhendajateks olid Olga Martis (EG), Ott Jaakma (Torm Metall) ja Lena Leonovitš (EG).

Eleanora Linkmann ja tema juhendaja Olga Martis (EG), foto: Elva Õppejõudude Kogu

Õppejõud tõid välja, et töö oli väga hästi planeeritud ja oskuslikult teostatud, kirjeldavas osas sai hea ja sidusa ülevaate idee tekkest ja oskuste arengust ning erinevatest raskustest protsessi jooksul. Lõpptulemus on tehniliselt keerukas, esteetiliselt nauditav ja kasulik.   

Eleanora Linkmann ja prof Anu Realo Elva Õppejõudude Kogu preemiaüritusel, foto: Elva Õppejõudude Kogu

Lisaks preemiarahale said õpilastööde parimad kingiks Elvast pärit kirjaniku Hugo Raudsepa raamatu „Viimane eurooplane“ uustrüki ning Are Altraja ja Ville Oengo raamatu „Suvituslinn Elva.“ 

Elva Õppejõudude Kogu Verevi motelli terrassil 07.09.2024, foto: Elva Õppejõudude Kogu

Elva Õppejõudude Kogu ühendab Elvas elavaid ja Elvast pärit kõrgkoolide õppejõude ja teadlasi ning on preemiaid parimatele õpilasuurimustele jaganud alates 2014. aastast.  

Priit Simson 

Elva Õppejõudude Kogu liige

***

Preemiafondi Elva Gümnaasiumi parima uurimustööde autoritele aitas koguda MTÜ Elva Elama, võidutöödega on võimalik tutvuda järgnevalt.

Konstantin Kuzmitšov, Külma mõju perifeersele närvisüsteemile, uurimustöö

Eleanora Linkmann, Võilille skulptuur valgustiga, praktiline töö

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X