Elva linnKultuur

Nädalavahetusel valiti männilinnas välja uus Elva Laul

Möödunud pühapäeval toimus Elva Kultuurikeskuses omaloomingu konkurss Elva Laul 2024, mille eesmärgiks oli tunnustada ja leida väljund Elva ja selle lähiümbruse autorite loomingule. 

Võistluses osales kokku 8 teost. Konkursil pälvis esikoha ansambel Wõnge lauluga “Two Side Of Me”. Birgid Täht saavutas konkursil 2. koha looga “Endasse”. Kolmandale kohale tõusis Volodõmõr Matvitšuki kitarril esitatud instrumentaallugu “Melody”. Publiku lemmikuks valiti sel korral laul “Embers”, mille autoriks Laura-Liisa Tõldsepp. 

Konkursil esikoha näpanud verivärske ansambel Wõnge on saanud alguse 2024. Jaanuaris. Koosseis Wõnge osales ka aprilli lõpus toimunud Tartu Tudengipäevade Tudengibändi konkursil, kus tunnustati neid parima kaver-loo seadjatena. Elva Laul 2024 võiduloo “Two Side Of Me” autoriks on bändi kitarrist Gregory Hermet, kes ise ütles loo kohta nii: “Loo struktuur valmis suures jaos instrumentaalsel kujul juba eelmisel aastal, kuid tänase kuju omandas see alles pärast ansambel Wõnge loomist. Lugu on mõjutatud 1970. aastate klassikalisest rokist ning see on ühtlasi ka minu esimene omaloominguline laul”. 

Omaloomingu konkurss-kontsert Elva Laul leidis tänavu aset juba 10. korda, saades alguse ligikaudu 20 aastat tagasi. Elva Laulu selleaastasesse žüriisse kuulusid Nõo muusikakooli direktor Kätlin Virgo, omanimelise stuudio omanik ja vabakutseline muusik Elmet Neumann ning muusik Aigor Post. 

Pressiteate autor

Martin Kalm

+372 53411768

kalm.muusika@gmail.com

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X