Elva linnTurismVaba Aeg

Elva Seeneriik läbis uuenduse

Elva linnas, Supelranna tänaval asub Elva seen ehk kunagine legendaarne jäätisekiosk, mis oli 1960. aastatel turistide seas äärmiselt populaarne. Ajahambale hästi vastu pidanud seen sai 2013. aastal enda ümber ka seeneteemalised atraktsioonid ja pargimööbli, mis olid aga paljuski pehkinud või lõhutud. Seetõttu tellis Elva Vallavalitsus seeneriigile värskendustööd, mis tänaseks on ka edukalt teostatud.

Tööde käigus korrastati seeneriigi mänguväljaku liumäe ümbrus ja uuendati trepiastmed, paigaldati uued Murumuna ja Õnneseene skulptuur-majakesed, remonditi poolring-pink ning lisati uus seenekujuline laud, paigaldati uued astmikseened ning uus tegeluspaneel, kiige alla paigaldati sobiv pehmendus, olemasolevatele alustele paigaldati uus kabelauaks maalitud kukeseenekujuline laud ja pingid. Lisaks paigaldati alale ka uus prügikast. Kogu kompleks töödeldi immutusvahendite ja värvidega nii, et tulemus oleks looduslähedane ning tervikliku välisilmega ja ilmastikule vastupidav.

Seeneriigi värskendustööd teostasid Kujulooja OÜ puukujude meistrid ning tööde maksumus oli 5652 eurot.

Elva abivallavanem Kristjan Vilu ütles, et seeneriigi korrastamine oli vallavalitsuse jaoks kindlasti tähtis: „Ajalooline ja legendaarne Elva seen on linna üks sümbolitest ning selle juures paiknev seeneriik on hinnatud vabaajaveetmise võimalus oma looduslähedase lahenduse poolest.”

Elva valla heakorraspetsialist Sten Saarekivi sõnas, et koostöö Kujulooja OÜ meeskonnaga oli väga hea ning tööde kvaliteediga jäädi väga rahule: „Tööd teostati läbimõeldult ning hoole ja armastusega”. Ta lisas, et kõik seeneriigi elemendid on inspireeritud reaalsest loodusest: „Seened on iga metsa lahutamatu ja toimimiseks vajalik osa ning kuna Elva on metsalinn, siis on ka seeneriik meie linna identiteedi üks tähtis osa.”

SEENERIIK OOTAB KÕIKI VÄIKESEID JA SUURI VÄRSKENDUSKUURI LÄBINUD SEENERIIGI AVAMISELE 8. JUULIL KELL 13! 

Kohvikutepäeva raames avatakse sel päeval kell 11-16 taas ka ajalooline ja legendaarne Elva seene jäätisekiosk, kust saab osta jäätist ja limonaadi – täpselt nii, nagu aastakümneid tagasi. Kell 13 avab uues kuues seeneriigi Elva vallavanem Priit Värv, seejärel räägib Kujulooja OÜ puukujur Anni Käärst kogu seeneriigi värskendamise prosessist ning mükoloog Leho Tedersoo peab mõnusa vabaõhu lühiloengu laiast ja mitmekesisest seeneriigist.

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X