Elva linnHaridusLapsedLoodusNooredNoorteleSündmusedVaba AegValla uudised

Elva Huviala- ja Koolituskeskus võõrustas suvistes huvilaagrites 93 õpilast Elvast Tallinnani!

Kuigi suvi möödub huvikoolis puhkuste lainel, korraldab iga huviringi õpetaja vähemalt ühe laagri. Korraldati kokku 6 eriilmelist laagrit lastele ja noortele vanuses 6-15, kus noored said tutvuda ka konkreetse huviringi tegevustega.

Laagri päevakava, foto: Elva HKK

Laagrisuve alustas 10.-12.06 toimunud „Vahvalt laagris“, kus osalesid 7.-9.aastased noored. Noored said harjutada kätt nii väikekandle mängus, kui erinevate kunstitööde loomises. Lisaks valmistati lihtsaid ja maitsvaid toite, näiteks puuviljavardaid ja lõbusaid võileibu. Grupitunnetuse loomiseks viisid õpetajad läbi põnevaid õuemänge. Lastele meeldis laager väga. Juhendajana sai käe valgeks ka 17-aastane huviringi õpilane Anete Saadjärv.

Suvelaagris valmistatud tort, foto: Elva HKK

14.-18.juunil toimus juba teist aastat järjest pärimusmuusikalaager. Kohale oli tulnud 25 noort pillihuvilist nii Tallinnast, Karksi-Nuiast, Tapalt kui ka Elvast. Laager oli ööbimisega. Kuue juhendaja käe all sai õppida nii mandoliini, ukulelet, väikekannelt, karmoškat, trumme kui ka torupilli. Viie päeva jooksul jõudsid noored õppida uusi pille, laulda, joonistada, tantsida, mängida ja jämmida nii palju kui süda lustis. Pillimängu huvi aitasid sütitada ka ansambel Tradimuse noored, kes andsid teisel laagripäeval noortele üllatuskontserdi.

Suvelaagri pilliharjutus, foto: Elva HKK

27.-29.juuni leidis aset digikunsti- ja animatsioonilaager. Digikunstis said laagrilised digi-lauaga joonistada ägedaid kleepse, videotöötlusega tutvumiseks tehti valmivale animatsioonile algus- ja lõputiitrid ja otsiti multikale helisid. Kolme päeva jooksul valmisid animatsioonid, tehnikatena kasutati lamenukk- ja/või plastiliini animatsiooni. Köögis valmistati lõunasöögiks makaronisalatit, viineripirukaid, tikuvõileibu ja küpsisetorti. Mõned lapsed avastasid enda jaoks juustu ja viinamarja koosluse, mis esialgu tundus võõras kuid pärast hakkas väga maitsema.

Animatsioonilaager, foto: Elva HKK

15.-17. augustil toimus eelkooli tutvustav laager nimega „Märkan, kuulan, vaatan“. Jalutati Arbi järve ääres ja õpiti tundma sealseid ravimtaimi. Teisel päeval külastati Võlumetsa Kulbilohus, kus mängiti põnevaid mänge ja õpiti looduses viisakalt käituma. Viimasel päeval leiti end Vitipalu Nõiamajast, külastati läheduses asuvat seiklusparki ja Haldjarada. Ühe laagrilise vanem kiitis laagrit: “Laager oli niivõrd inspireeriv, et esimese laagripäeva õhtul läksime kohalikku metsa jalutama ja laps otsis suure innuga ravimtaimi. Aitäh korraldajatele! Laps oli väga kurb, et laager oli nii lühike. Ootame juba järgmist laagrit!“.

Laagri “Märkan, kuulan, vaatan” laagriline ravimtaimi avastamas, foto Elva HKK

Samal ajal toimus ka RN-stuudio tantsulaager koolieelikutele ja 1.-4.klasside õpilastele. Esimesel päeval keskenduti tantsulistele mängudele, vabale liikumisele ning teineteise tundma õppimisele. Lisaks pöörati rõhku tantsu alustaladele ja rütmi tunnetamisele. Teisel päeval õpiti show- ja tänavatantsustiilis koreograafiat ja mängiti tantsulisi mänge. Laagri viimasel päeval õpiti tänavatantsu, selle põhisamme ning õpiti stiilile omast koreograafiat.

RN Stuudio laagrilised, foto: Elva HKK

Laagrisuve lõpetas 22.-24. augustil toimunud kunsti-, savi- ja kokanduslaager „Mustriteta mustriliselt“. Noored said harjutada taimetrüki „haamerdamist“ ning veepudeleid kaunistada akrüülvärvidega. Saviõpetaja juhendamisel tehti savilehele taimetrükki, vooliti vilistavaid ja mittevilistavaid linde, tehti vahapesu angoobitud savitopsidele ning õpiti makramee sõlmi. Kokandusringi õpetajaga koos valmistati Caesari salatit, kaerahelbeküpsiseid, kondenspiimajäätist ja muid maitsvaid toite.

Taimede paberile haamerdamine, foto: Elva HKK

Ootame noori liituma meie huvitavate ja omanäolistega huviringidega!

Täpsem info meie koduleheküljelt: https://huvikeskus.elva.ee/huvikool/huviringid/

Riin Lumiste

Noorsootöötaja, Elva Huviala-ja Koolituskeskus

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X