KultuurNoorteleVaba Aeg

Tänavune Eesti HipHop Festivali artistide nimistu sai lisa

12. – 13. augustini Elvas toimuval Eesti HipHop Festivalil astuvad lisaks eelnevalt välja hõigatud nimedele ka DEW8, Küberünnak ja Karmo, Väike PD, Prodigyboys, NKN, Töökoda ning Põhjakiht & Epp Kõiv

DEW8 on multidistsiplinaarne muusikaprodutsent, artist, räppar ja biiditegija Tartust Ülenurmelt, kes viimasel aastal olnud geeniuseks mitmete Legendaarne Records reliiside taga. 2021. aasta Eesti Muusikaauhindade jagamisel võitsid DEW8 ja Genka koos albumiga “OLEG” aasta hip-hop artisti trofee. Lisaks veab ta ka omaenda leiblit Dieu Huit Records, mis loob artistidele kõrge kunstilise väärtusega muusikavideoid ja fännikraami.


Küberünnak ja Karmo on Tartust pärit trio, kelle loomingule on külge pannud nii huumori kui ka traktorijuhtide räpi sildid. On kimanud mööda raadiolaineid selliste träkkidega nagu “Valge Nissan”, “Nagu Näha” ja “Lämmi”. 2022. aasta suve looks pakkusid kuulajatele “Lännu”.

Samuti Tartust pärit Väike PD on oma otsekohesuse ja teravusega rahva meelt lahutanud juba üsna varajasest east. SoundCloud’i räpi kohalikku õitseaega kroonisid Väikse PD palad “Toa koristamise lauluke” ja “Fakk tiblad”, 2021. aasta kevadel ilmus aga Legendaarse ja DEW8 eestvedamise tema pingsalt oodatud debüütalbum “Matusebüroo”.

Prodigyboys on viieliikmeline jõuk Jüri alevikust, mis koondunud kevadel ilmunud kauamängiva “rare3” ümber. See on produtsent kedzeri kauamängiv ja ühtlasi ka Eesti esimene rage-räpi plaat, kus riime hõiskavad, sisistavad, krigistavad, vingerdavad ja laovad peamiselt räpparid beebi, 300, aba ja Leis. Siim Nestori hinnangul selle aasta üks tähtsamaid plaate ja verstapost kohalikus muusikaajaloos.

Agiilne 7 albumiga meestebänd NKN tahab olla kõiges esimene. Hetkel on NKN küll oma esimeses faasis, kuid pärast Mängupoi$$ Käru pole Eesti noor räpp nii head flow’d näind.

Töökoda on plaadifirma, stuudio ja liikumine, mille eesmärgiks inspireerida nii üksteist kui ka kõiki teisi. Töökojas tegutsevad MACI, Onu Jobska, Sabka, Budmurdaq ja binlada ning nende töövahendiks muusika.

Põhjakihi liikmed alustasid oma hiphop-teekonda küll juba suhteliselt küpses eas, ent seda agaramalt nad mahajooksmata räpisarvi kulutavad ja üürikesi allesjäänud elupäevi põletavad. Ekstsentriline Lõuna-Saku/Lasna juurtega hooviräppar Memento Mori, Tartu rentslimeedia tumedates voogudes karastunud Maxxx Kaur ja paadunud projektijuht DJ Puurmann otse Vormsi saarelt moodustavad ootamatult ühtse muusikalise terviku, mida kirsina tordil täiendavad rotatsiooni korras vahetuvad lummavad naisvokaalid.

Eesti HipHop Festival 2021 toimub 12.–13. augustini ja tänavu juba 16. korda. Varasemalt on oma osalemist juba kinnitanud 5MIINUST, A-Rühm, Arop, Genka, reket, Pluuto, Põhjamaade Hirm, KiROT, villemdrillem, Bad Art, Clicherik & Mäx, Maxtract & Ajataju, Kriipsu-Uku, margiiela, HELEZA, SVNDRA, kaw, Azma, Leis, Lil Till ja Utoopia. Järgmised artistid selguvad juba õige pea!

Lisaks muusikale on Eesti HipHop Festivali programmis oma kindlal kohal ka Ballzy Tänavakoss, graffitijam, tantsuvõistlus / Open Mic ja Comedy Estonia. 

Lisainfo ja piletid on saadaval Eesti Hip Hop Festivali kodulehel https://eestihiphopfestival.ee. Jälgi Eesti Hip Hop Festivali tegemisi ka Instagramis ja liitu sündmusega Facebookis.

Fotod: EHHF 2022

EHHF 2022

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X