Elva linnHaridusKogukond

Elva Gümnaasiumi direktor lahkub augusti keskel ametist

Elva Elu intervjuu ametist lahkuva Elva Gümnaasiumi direktoriga

Kas vastab tõele, et oled otsustanud lahkuda EG direktori kohalt?

Jah, on tõsi! 

Mis on selle põhjuseks? 

Sõda Ukrainas pani mind iseendalt küsima, et äkki suudan veel midagi rohkemat teha Eesti riigi jaoks ning kui minu elukaaslane Ruth otsustas sügisest asuda ametisse Narva Eesti Riigigümnaasiumi õppejuhina, hakkasin ka mina vaatama “Ida” suunal ja leidsin endale läbi avaliku konkursi väljakutse Kohtla-Järvel Järve kooli direktorina. Mõlemad koolid on riigi pidamisel ja n-õ eestluse hoidjad venekeelses keskkonnas. Ehk et sügisest saame öelda “privet, gorod Narva!”

Tarmo Post, foto: Tarmo Posti FB leht

Mis sai Kohtla-Järvele kandideerides ajendiks? 

Otsuse tegemisel langesid paljud asjad kokku. Mul on kooli uue identiteedi loomise kogemus ja Elvast ka uue koolihoone projekteerimise kogemus. Usun, et suudan ja tahan olla erinevaid kogukondi ühendav, eestlaste ja venelaste vahelist silda loov koolijuht. Kindlasti ei ole see kerge, aga missiooniga ettevõtmine. Ja nii nagu Elva Gümnaasiumi koolihoone ootab renoveerimist, hakatakse ka Kohtla-Järve Järve Koolile uut koolihoonet ehitama.


Kuidas kommenteerid koostööd elvalastega?

Olen Elvas elanud pea kümme aastat ja pean ka ennast elvakaks – 🙂 ja iseendaga peab ikka hästi läbi saama. 

Tarmo Post oma EG kolleegidega, foto: Tarmo Posti FB leht

Mis saab Elva Gümnaasiumi Puiestee tänava remondist? 

Riigihangete Registris on avatud hange Elva Gümnaasiumi õppehoone ja välialade rekonstrueerimiseks, tähtaeg 3. august. Eks ehitusturg paneb ise kõik vastused paika, kas ettevõtjad julgevad teha majanduse hetkeolukorras vähempakkumisi ja kui selgub ehituse hind siis on Elva vallal otsustamiskoht. 

(Elva Gümnaasiumi Puiestee tn hoonesisene lahendus ja eskiisid on leitavad siit: https://blogi.elva.ee/eskiisid/ )

Elva Gümnaasiumi Puiestee tn 2 maja projektijärgne fuajee vaade, allikas: blogi.elva.ee

Mida pead enda ametiaja suurimaks saavutuseks?

Neid momente on kogunenud päris palju; gümnaasiumi õppesuundade/moodulite tasakaalustatud arendamine, EOK pilootprojekti Sport Koolis käivitamine, Miniteaduskooli tegevused – saime riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija tiitli. Samuti oli oluline liitumine KiVa koolide võrgustikuga, oleme Liikuma Kutsuv Kool ja hoiame alustavat õpetajat (loe: Alustavat õpetajat toetav kool) ning meie liikumisaktiivsust märgati Tartu Ülikooli Liikumislabori poolt ja tunnustuseks saime Liikuma Kutsuva Kooli vapikooli tiitli.

Tarmo Post Elva Gümnaasiumi õpilasaktiiviga Meenikunno rabas, foto: Tarmo Posti FB leht


Milline on meelejäävaim hetk tehtud töös?


Eks emotsionaalselt oli väga hea meel kui 2019 aastal saime Aasta Kooli valimistel 3. koha, see oli tõsiselt positiivne üllatus! “Aasta kool 2019“ tiitlile kandideeris 54 kooli üle Eesti. Kandideerimiseks oli vajalik esitada kaaskiri, mis pidi koosnema 5 lausest. Meie kaaskiri oli järgnev: “Elva vägev loodus loob suurepärased võimalused meeldivaks haridusteeks.

Meie gümnaasiumi õpilane, õpetaja või muu koolitöötaja on koostööaldis ja lootusrikas, mis peegeldub ka meie kooli logo figuurilt, käes ülespoole suunatud männilt. Teadmised ja kogemused, mis õpilased saavad on nii igihaljad kui ka innovaatilised, ulatudes sügavale ja kõrgele fantaasiamaale. Peame oma uhkuseks ka seda, et on meil sporti, liikumist, õuesõpet, (mini)teadust, algatust, muusikat, väge ja vaimu! Meie koostöö seisneb selles, et me üheskoos ühte ja samasse suunda vaatame ja selles suunas ka liigume.” ning muidugi ei saa unustada ka Elva Kooli 105 meeleolukat sünnipäeva ning kohtumist olümpiavõitja Erika Salumäega. Oli väga soe ja südamlik kohtumine. 

Tarmo Post ja Erika Salumäe, foto: Tarmo Post

Tarmo Post on Elva Gümnaasiumi direktor kuni selle aasta augusti keskpaigani.

Soovime Elva Elu toimetuse poolt talle jõudu-jaksu ja kordaminekuid edasises karjääris ning täname teda omalt poolt Elva Gümnaasiumi taseme ning tuntuse tõstmise eest! Tema oluliseks saavutuseks peetakse ka Elva Gümnaasiumi sõbraliku tööõhkkonna taasloomist! Aitäh, Tarmo!

Tarmo Post Londonis koos pronksi valatud koolijuhiga, foto Tartmo Posti FB leht

Elva Elu

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X