KongutaKultuur

Duo Mänd/Krüsban ning Villu Talsi toovad pärimusmuusika Konguta Rahvamajja

Üleriigiline ja kohalikke muusikuid kaasav Eesti Pärimusmuusika Keskuse kontserttuur algab 13. juunil mandril, Konguta Rahvamajas ning lõppeb 19. juunil Vormsi Rahvamajas

2020. aasta juunis esmakordselt toimunud saarte ja rannikualade tuur saab käesoleval aastal järje. Sel aastal võetakse luubi alla erinevate rannikualade ja saarte muusika. Esinejateks on Duo Mänd/Krüsban ning Villu Talsi oma soolokavaga. Muusikud on lugusid välja valides võtnud fookusesse need samad kohad, kus ka tuuri kontserdid toimuvad. Nii saavad kuulajad kontserdil kuulda muu hulgas ka lugusid nende enda kodukandist.

Kirsiks tordil on igale kontserdile kaasatud kohalikke muusikuid – kas noori lootustandvaid muusikuid või kohalikke vanemaid pillimehi. Eesmärgiks on korraga lavale tuua tegevmuusikute nägemus antud piirkondade muusikast, aga samas kõrvutada seda ka kohapeal elavate ja sealt inspiratsiooni saanud muusikute esitatava muusikaga. 

Ansambli olemuse ja suhtumise pärimusmuusikasse võtab kokku Duo Mänd/Krüsbani debüütplaat “Ai-tit tui-tui”, mis on traditsioone austav, heatahtlik, tantsuline, terav, hoogne, robustne, peenetundeline ja natuke „kiiksuga“. Duo esitab peamiselt seadeid meie oma pärimusmuusikast, sekka natuke välismaist ja uuemat autoriloomingut. Ansambli moodustavad Regina Mänd, kes mängib 5-keelset viiulit ja laulab ning Kert Krüsban, kes laulab ja mängib eesti lõõtsa.

Villu Talsi, foto: Eesti Pärimusmuusika Keskus

Villu Talsi on tegus muusik ja tuntud eelkõige ansambli Curly Strings liikmena, kuid tema sooloetteasteid kuuleb harva. Kuna mandoliin ei ole tavapäraselt soolopill, on seda põnevam kuulda, mismoodi Villu oma kaheksal keelel kuulajatele läheneb. Lääne-Eesti ja saarte tuuri jaoks on ta kavasse võtnud sealseid kohalikke pärimuslikke lugusid ning Virumaa poisina kõrvutab ta neid seikluslikult Põhja-Eesti muusikaga.

Kontserdid toimuvad 13. juunil Konguta Rahvamaja, 14. juunil Orissaare Kultuurimajas, 15. juunil Kassari Rahvamajas, 17. juunil Kihnu Rahvamajas, 18. juunil Rannarootsi muuseumis Haapsalus, 19. juunil Vormsi Rahvamajas.

Kontserdile on oodatud nii noored kui vanad. Piletid on saadaval Piletilevis.

Kristjan Priks
Eesti Pärimusmuusika Keskus

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X