KongutaKultuurVaba Aeg

Kulno Malva kontserttuur „Akordionimeditatsioonid“ jõuab homme Konguta Rahvamajja

Pärimusmuusiku, akordionisti ja helilooja Kulno Malva kolmas sooloplaat tõestab, et akordion ei ole mitte ainult lõbus rahvapill, vaid ka instrument, millega mängitud muusika laseb kuulaja vaimul puhata ja lõõgastuda – rahulikult mediteerida. Malva viib oma viimaselt albumilt „Akordionimeditatsioonid“ pärit loomingu ringreisile – kokku toimub 7 kontserti erinevates saalides üle Eesti, neist järgmine 3. novembril kell 19:00 Konguta Rahvamajas

„Korduste maagia, sügavus ja läbitunnetatus on minu jaoks selle plaadi võtmesõnad,” rääkis Malva, „siia albumile on jõudnud helid, mis mind ennast puudutavad ja rändama viivad.“ Ta lisas, et nagu ka aeg on pärimusmuusikalt maha lihvinud kõik üleliigse, nii on ka tema oma muusikas püüdnud säilitada vaid väärtuslikumaid kõlasid ja noote, neid, mis ta enda arvates ajale vastu peavad ja kuulajaid ikka ja jälle kõnetavad.

Eesti Pärimusmuusika Keskuse juht Tarmo Noormaa sõnas, et Kulno Malva stiil on ainulaadne ja eristuv. “Hõrgud meeli õrritavad klastrid ja turvaline ning muretult kerge dünaamika loob ainulaadse keskkonna, kus ajal pole tähtsust ja muusika võtab kogu vastutuse hüperreaalsuse eest, kuhu kuulaja tõmmatakse, “ iseloomustas Noormaa Malva kolmandat sooloalbumit ning tõi eraldi välja, et Viljandi kontserdil toimub loomingu ettekandmine ainulaadse lamamiskontserdi vormis. „Viimased poolteist aastat on olnud kultuuriloole ja pärimusmuusikale keeruline aeg, ent sündinud on helilooming, mis kõnetab kuulajaid ajast ja ruumist sõltumata. Kulno „Akordionimeditatsioonide“ esitluskontserdid on kindlasti üks selle sügise oodatumaid pärimusmuusika loomingu ettekandeid, mis rõõmustavad nii vilunud pärimusmuusika austajaid kui ka muusikasõpru laiemalt,“ sõnas Noormaa.

Novembris jätkub kevadel edasi lükkunud kontserttuur esinemistega Konguta rahvamajas, Tartu Lodjakojas, Rapla Kultuuriklubis Baas ja Nõmme kultuurimajas. Kõik kevadeks ostetud piletid kehtivad uutel kuupäevadel samades esinemiskohtades.

Sündmuse koduleht: https://www.folk.ee/sundmused/suursundmus/sundmus/8-kulno-malva-akordionimeditatsioonid-tuur

Annika Vihmann

Eesti Pärimusmuusika Keskus

+372 5564 2104

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X