ArvamusKohalik Võim

VANA VIHA ELVA UJULAT EI EHITA!

Uus energia, uus hingamine – start on kehvavõitu!

Eile algas Elva Isamaa lagunemine – lahkuma sunniti kaks Elva Isamaa valimisnimekirja vallavolinikku – elvalased Margus Ivask ja Toomas Laatsit, sest nad ei olnud nõus personaalia tõttu alla kirjutama koalitsioonilepingut, mis ei taganuks Elva valla parimat juhtimist ja arendamist. 

Senist ametikohtade mehitamist on saatnud oma ego ja ka isiklike vajaduste esiletõstmine Elva linna ja valla arengu huvide suhtes. See häirib mind tugevasti! Siin mitte-elvalasest hetkel tööta parteilasele uue töökohta loomine (rahvasuus tuntud ka kui “paurimine”) ning terve list personaalseid huvisid lisaks. 

Kust leida Elva ujula jaoks investeeringu raha või kes seda oleks suuteline leidma – see jäeti justkui saatuse hooleks. Koondame partneri valimislubaduste täitmiseks osa ametikohti ära – pärast vaatame edasi ja loome kenasti neid jällegi juurde!

Elva kogukondlik nägemus kool-spordihoone-ujula kompleksist. Pilt: Arhitekt11

Praktikas näikse uus energia ja hingamine tähendavat seda, et need kes olid enne koalitsioonis, surutakse nüüd meeleheitlikult opositsiooni ja need kes olid varasemad neli aastat “laua all”, need jõud pürgivad meeleheitlikult “laua äärde”. Ühel koosolekul kõlas isegi fraas: “Ma vihkan Reformierakonda!”. Igal juhul on vaja “senistele võimulolijatele” koht kätte näidata!

Mis mul sellest vanast vihkamisest?! Ma kandideerisin Elva Vallavolikokku, et panustada siinsesse arengusse. Terve Elva Isamaa nimekiri pole muidugi täis vihkajaid. Seal on väga palju kompententseid, asjalikke ning tulevikku vaatavaid kandidaate ja tänaseid volinikke. Kuid “niite” tõmbavad siiski üleüldiselt pika ajalooga isikud (rahvas kutsub neid vahel hellitavalt “vuntsideks”), kes on unustanud peamise – minema peab edasi, mitte vihates tagasi!

Suured eesmärgid ja vähene investeerimisraha

Kõigil sellel sügistestel Elva Vallavolikogusse pürgijatel olid suures plaanis samad arengueesmärgid: ujula ehitus, kergliiklusteed, kvaliteetne haridus jms. Minus on säilinud jätkuvalt idealismi! 

Eesti on nii pisike – igale poole jõuab enam vähem kahe-kolme tunniga! Elva linn ja vald on päris kaugel Tallinnast ja selle “kuldsetest ringidest”. Samas – oleme Tartu külje all looduskaunite elupaikadega piirkond, millel mu meelest väga suur arengu-perspektiiv! Lugege veelkord neid valimistel välja käidud eesmärke või siis kodanikuühenduse Ühiselt Edasi eesmärke: https://www.facebook.com/uhiseltedasi !

Kuldsetest ringidest eemalolek tähendab seda, et selle mäekõrguse jagu eesmärke peame ära tegema vähese investeerimisrahaga ja väga e f e k t i i v s e l t ! Seda raha pole mõistlik jagada “tühi-töökohtadele” ja kellegi personaalsete huvide peale. Mehaanika-keeles: ei saa niiviisi “esimese käigu pealt lõpuks teist või kolmandat käiku sisse”!

Elva valda peavad saama juhtima need “tööhobused”, kes jõuavad kõige rohkem tööd teha ja lisarahastust siia Elva valla piirkonda tuua! Sest “esimese käiguga” sõites kaotame Eesti siseses konkurentsis iga päev! Minge otsige üles Schloss Fellin Viljandis ja vaadake kui ilus, värske ja korras seal ümber kõik on! Viljandit, lihvitakse kui teemantit  läikesse viimastel aastatel silmnähtavalt ja süsteemselt!

Viljandi Schloss Fellini välirõdult avanev vaade lauluväljaku servale ja Viljandi Pärimusmuusika Aidale, foto: Toomas Laatsit

***

Oleme Margus Ivaskiga valmis edaspidi koostööd tegema kõigi Elva Vallavolikogu  jõududega, kuid see peab olema läbipaistev, avatud ja üksnes Elva linna ja valla arengule keskenduv, mitte vihast ja omakasust lähtuv!

Tegelikult on oluline ainult see, et mida saab Elva linn ja vald, mitte nimekirjad ja “alfaisased” personaalselt! Tööturg on kõigile tahtejõulistele töötegijatele niikuinii avatud! Minge ja ainult murdke!

Toomas Laatsit

elvalane, Elva Vallavolikogu liige

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X