Valla uudised

Elva ja Nõo vahelise kergliiklustee ehitus algab juunis

Elva vallavalitsus sõlmis Elva linna Tartu mnt ja Hellenurme küla kergliiklusteede ehitamiseks töövõtulepingu ettevõttega Asfaldigrupp OÜ. Mõlema kergliiklustee ehitustööd algavad juunis.

Ehitustööde käigus ehitatakse Tartu maantee äärde 1,2 kilomeetrit kergliiklusteed, mille tulemusena saavad Elva ja Nõo vallad kergliiklusteega ühendatud. Elva abivallavanem Mikk Järv ütles, et uus kergliiklustee saab alguse Kulbilohu tänavast ja lõppeb valla piiril Vestika tänavaga. „Nõo vald ehitas eelmisel aastal meie valla piirini kergliiklustee valmis ning juunis algavad ehitustööd on jätk sellele, et inimestel oleks mugav kahe valla vahel ka kergliiklusteed mööda liikuda.“

Tartu mnt kergliiklustee ehitamine Elva linnas Tartu maantee tänaval. Foto: Elva Elu

Kogu kergliiklustee ulatuses ehitatakse välja ka valgustus. Ehituse käigus rekonstrueeritakse mahasõidud ja uue ilme saab ka Kulbilohu bussipeatus.

Hellenurme külla rajatav kergliiklustee on pool kilomeetrit pikk. „Uus kergliiklustee saab alguse Hellenurme bussipeatuse juurest ületades vahepeal Elva jõge ning lõppedes Hellenurme noortekeskuse ees,“ kirjeldas Järv. Ka selle kergliiklustee ulatuses ehitatakse välja valgustus.

Peale selle saab valgustatud Hellenurme-Oriku tee alates Hellenurme-Pöidla teest kuni kortermajadeni. Hellenurme bussipeatus saab kauaoodatud bussiootepaviljoni. Ehituse käigus lammutatakse ära noortekeskuse ees olev kasutuskõlbmatuks muutunud tuletõrje veehoidla.

Kergteede ehitusmaksumus on koos käibemaksuga kokku 370 000 eurot ning ehitustööde tähtaeg on septembri lõpp.

Ehitusjärelevalvet teostab objektidel Cofres OÜ.

Projektide materjalidega saab tutvuda valla kodulehel, SIIN.

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X