Kogukond

Petitsioon Elva Verevi ranna kaitseks kogub viimaseid päevi inimeste toetust

Täna ja homme on viimased päevad kaitsta Verevi randa petitsiooni abil massiivse rannahoone tuleku eest, mis mataks enda alla ebaproportsionaalselt suure osa rannaliivast, kahjustaks rannamännikut ja kaotaks tuntuks saanud järvevaated. www.petitsioon.ee keskkonnas saab kuni homme keskööni hääletada kas ID-kaardi või mobiili-ID abil petitsiooni „Päästame Verevi ranna“ poolt, mis seisab selle eest, et kavandatav Elva rannahoone oleks mõõduka suurusega ja ujulat ei rajataks mitte randa, vaid Elva põhikooli juurde spordihoone kõrvale.

Teisipäeva 11. mai pealelõunaks on kokku kogutu 21 digiallkirja 500-st. Pilt: kuvatõmmis petitsioon.ee

Petitsiooni autorid ei poolda vallavalitsuse kava rajada Verevi randa koostöös erainvestoriga 80 meetri pikkune ja ligi 11 meetri kõrgune rannahoone, mille ühe eesmärgina on mainitud ujula rajamist. „Leiame, et Verevi rand on korraliku ujula jaoks liiga väike, samas aga ujulahoone ise oleks ranna jaoks liiga suur,“ selgitas petitsiooni üks autoreid elvalane Mirja Jõgi. „Elva vajab korralikku ujulat ja maitseka suurusega rannahoonet, mitte kolmekorruselist nö kaugtöökohtade või külaliskorteritega maja, mis jätab kohati alles vaid kümmekond meetrit liivaranda.“

Kinnitatud Verevi DP järgsed ehitusmahud. Hoonestuse kõrgus Tartu maantee suhtes on nähtud ette kuni 11 m kõrgune. Pilt: lisatud selgitustega kuvatõmmis planeeringu seletuskirjast.

Petitsiooni autor osutab, et nii suur hoone tähendaks harjumuspärase Verevi ranna lõppu, sest alles jääks liiga vähe algset, mis on Elvale tuntust toonud. Samas usub ta, et inimeste liitumise korral on võimalik protsess veel peatada.

„See on võimalus päästa Verevi randa sellisel kujul, nagu me teda tunneme,“ selgitas Mirja Jõgi. „See on võimalus hoida kõigile tuntud liivaranda nii, et see ei mattu kohatult suure hoone alla. Me saame hoida loodust: liiva, mände ja järve nii, et suurarendus neid alla ei neela. Me saame säilitada armsaks saanud järvevaateid. Ja seda me peamegi tegema.“

Petitsiooniga saab liituda siin: https://petitsioon.ee/paastame-verevi-ranna

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X