Rannu

Rannu koolis algasid ehitustööd

Sel nädalal alustati Rannu kooli ehitustöödega, mille peamine rõhk on hoone soojustamisel ja energiatõhususe saavutamisel. Ehitustööd kestavad selle aasta septembrini.

Tööde käigus vahetatakse välja hoone aknad, soojustatakse fassaad ja põrandad ning paigaldatakse päikesepaneelid. Peale selle rajatakse hoonele uus avar fuajee ning saali kõrvalruumidesse projekteeritakse olmeruumid.

Lõunapoolsete klasside akendele paigaldatakse fassaadile päikesekaitsesüsteem. Hoonele paigaldatakse uued välisuksed ja rajatakse uued välistrepid. Hoone õuepoolse töökoja sissepääsuesine varikatus rekonstrueeritakse ja peasissepääsu ette rajatakse uus varikatus ja kaldtee. Kogu hoone saab soojustagastusega ventilatsiooni.

Samuti rekonstrueeritakse tehnosüsteemid (vesi, kanal, elektripaigaldised) ja ühinetakse kaugküttega. Selle käigus likvideeritakse praegune õlikatlaga küttesüsteem ning rajatakse uus soojussõlm. Hoone katusele paigaldatakse 42 kW päikesepaneelidest taristu, mis on ühendatud Elektrilevi võrguga.

Tööd planeeritakse lõpetada selle aasta septembriks, et Rannu kooli õpilased saaksid uut õppeaastat alustada renoveeritud koolis. Ehitustööd lähevad maksma 1,2 miljonit eurot ja töid teostab OÜ Energia ja Ehitus.

Ehitustööde ajal tegutseb Rannu kool asenduspindadel Rannu lasteaias, Rannu rahvamajas ja noortekeskuses. 

Rannu koolihoone on ehitatud 1969. aastal ja oli siiani üks viimastest Elva valla koolidest, kus ei olnud suuremat remonti tehtud. 

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X