Kohalik Võim

Jaga ja valitse – ehk kellele jagati rallipasse

Kellele jagas Elva vald rallipassid? Kas maksumaksja raha eest soetatud kingitused said vaid vallavalitsuse tippjuhid ja nende lähedased? Elva Vallavolikogu opositsioon on küsimusi küsimas teemasse, kellele ja mille alusel jagati hiljuti toimunud Rally Estonia VIPi-piletid ja rallipassid.

Ralli Estonia 2020 piiratud koguses ja väärtuslikud rallipassid, foto: www.facebook.com/rallyestonia

11. augusti Elva Vallavalitsuse korraldus eraldab Elva valla eelarvest 25 000 eurot Lõuna-Eestis toimuva WRC ralli etapi “Rally Estonia” korralduskuludeks. Raha saajaks on MTÜ Estonian Autosport Events, kes muuhulgas reklaamib Elva valda kui Rally Estonia suursponsorit ja korrastab (ehitab ja hooldab) ürituse raames kasutatavaid valla teid. Vald saab ka 10 VIPi-passi ja 20 tava-rallipassi. Rally Estonia kodulehel on ka passide hinnad: VIP – 298 €, tavapass 65 €. Kokku sai vald koostöölepingu ja sponsorluse eest 4280 € väärtuses vara.

Volikogu liikme A. H. Räisi järelpärimisele vastuseks kirjutas vallavanem ametlikus dokumendis, et “sellist dokumenti, kuidas ja mis alusel need jagati, ei ole. On ainult nimekiri, kellele need jagati”. Siinkohal avaldame nimekirja osaliselt, kuna vallavalitsuse vastuskirjas on puudu üks VIPi-pileti saaja.

Rallipassi saajad:

Margit Kink, Heikki Mändmets, Priit Värv, Evelin Värv, Raio Dello, Siim Tokman, Axel Martin Tammekand, Tanel Tammekand, Janar Sarja, Toomas Paur, Maano Koemets, Piibe Koemets, Triinu Paas, Kert Väinsalu, Reimo Lall, Kristjan Vilu, Maiden Sinikalda, Merlin Vilu, Martin Vilu, Maris Järveoja

VIPi-pileti saajad:

Johan Antalainen, Kerli Koor, Mikk Järv,  Kertu Vuks, Merilyn Säde, Mario Traks, Sven Tarto, Kayvo Kroon, Jaanika Saar, puuduolev nimi.

Elva Elu arvates on loogiline, et ka suursündmustega kaasnevad kingitused, sealhulgas piletid, kingitused ja kinkekaardid on soetatud valla maksumaksja raha eest ning nende jagamine peab toimuma vallavalitsuse põhjendatud otsusega, mis alusel ja kellele need jagatakse. Meelevaldne jagamine tutvuse alusel lõhnab kangesti korruptiivselt!

Samuti peab säärane jagamine vastama vallavara valitsemise korrale, mis sätestab, et “vallavara tasuta või alla turuhinna kasutusse andmist peab põhjendama”. Antud juhul oleks olnud tasuta jagamine igati paslik pigem aasta õpetajale, tublidele treeneritele, huviringide juhendajatele või külaliikumiste edendajatele.

Elva Elu

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X