Elva linnHaridusSportValla uudised

Elva Gümnaasium astus tähtsa sammu koolinoorte liikumisharjumuse suurendamiseks

Sellest õppeaastast on Elva Gümnaasiumi esimeste klasside õppeprogrammi sisse viidud kohustuslikud sporditunnid. Varem pole ükski kool Eestis sporti koolilastele nii lähedale toonud. See samm on ajendatud inimeste kehvadest liikumisharjumustest.

FC Elva noored võidukarikaga, foto: https://www.facebook.com/fcelva

Elva Gümnaasiumis alustab õppimist sellel õppeaastal 80 õpilast, kes tutvuvad õppeaasta vältel kuue spordialaga: judo, võimlemine, jalgpall, korvpall, tennis ja kergejõustik. Ühe alaga tegeletakse kolm korda nädalas kahe kuu jooksul. Teiste õppeainete osakaal õppekavas ei muutu. “Kui esimese klassiga läheb tänavu hästi, võiks projekt jätkuda edaspidi teises klassis, seejärel kolmandas, ” on Elva Gümnaasiumi direktor Tarmo Post optimistlik.

Elva Gümnaasiumi direktor kuulis möödunud aastal koolijuhtide konverentsil EOK presidenti Urmas Sõõrumaad kõnelemas, kui tähtis on muuta spordiklubide tunnid koolis kohustuslikuks. Samal ajal rajati Elvasse uut spordihoonet ja Post nägi head väimalust mõte teoks teha. Ta läks sellel konverentsil Sõõrumaa juurde ja ütles: “Elva teeb selle ära!”. Valla uus spordijuht Šumanov oli samuti selle algatusega päri.

Elva gümnaasiumi direktor Tarmo Post, foto: FB

Urmas Sõõrumaa sõnul saavutatakse algatusega kaks muutust: koolilapsel on pärastlõunaks tehtud ühteaegu nii treeningud kui ka teised õppeained ja nii areneb Eestis tulevikus välja palju rohkem heal tasemel treenereid. “Praergu pole meil piisavalt treenereid või juhendajaid, kel oleks piisavad pedagoogilised oskused. Sageli tehakse trenne muu töö kõrvalt ja preofessionaalsus kannatab,” selgitas Sõõrumaa.

EOK president Urmas Sõõrumaa, foto: postimees.ee

Eilsel Elva gümnaasiumi esimeste klassidele korraldatud avaaktusel tõi Sõõrumaa kõneledes esile, et Eestis on sporti kaasatud praegu kuni 50% kooliõpilastest, vaid 16% liigub piisavalt. Ülejäänud poole kaasamiseks tuleks kasutada kohustuslikku õppekava. “Mina kavatsen seista selle eest, et tulevikus peaks õpilased põhikoolis vähemalt viis aastat tegelema ühe valitud spordialaga kolm korda nädalas, ” sõnas EOK president.

Artikkel on refereeritud Tartu Postimehes ilmunud artiklist (02.09.2020 tartu.postimees.ee).

Elva Elu

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X