Kohalik VõimLapsedNoorteleValla uudised

Elva valla visioonipäeval arutleti kiusamise ennetamise üle

Täna toimus Elva valla kolmas visioonipäev „Kiusamise ennetamine“, kus osales ligi 90 laste ja perede heaolu toetava võrgustiku liiget üle valla.

Elva abivallavanem Marika Saar ütles oma avakõnes, et seesuguste visioonipäevade korraldamise eesmärk on õppida üksteist tundma, et oleks võimalik paremini koostööd teha. „Üksinda ei ole võimalik midagi ära teha, tarvis on koostööd. Koostöö jaoks on vaja teada üksteise eripärasid, rolle ning võimalusi ja eesmärke,“ sõnas Saar. Ta lisas oma ettekande lõpus, et kiusamine ei ole loomulik osa täiskasvanuks saamisel, mistõttu on teemaga tegelemine eri tasanditel väga oluline.

Visioonipäeval esines psühholoog ja Tartu Ülikooli doktorant Tõnu Jürjen, kes rääkis õpetajatega seotud kiusamisest. Haridusteadlane ja Jyvaskylä Ülikooli järeldoktor Anna-Liisa Jõgi avas kiusamise kui sotsiaalse protsessi tahke ning andis koolidele soovitusi, kuidas kiusamist märgata ja sellega tegeleda.

Politsei- ja Piirivalveameti sotsiaalmeedia ja veebiturvalisuse valdkonda vedav Maarja Punak rääkis veebis toimuvast kiusamisest ja selle märkamisest. Samuti esines Elva valla noorsootöötaja Mari-Liis Vanaisak, kes tutvustas eelmise aasta lõpus toimunud Elva valla noortekonverentsi #Kriis korraldamist ning Elva valla haridusspetsialist Liis Lehiste, kes tegi kokkuvõtte koolirahulolu uuringust kiusamise aspektist vaadatuna.

Osalejad said laudkondades arutleda ja mõelda erinevate rollide kaudu, kuidas kiusamist ennetada ning mida saab juba homme igaüks ise ära teha. Samuti arutleti, missugust tuge ning kellelt kiusamise ja selle ennetamisega tegelemiseks vajatakse.

Elva vald on 2018. ja 2019. aastal korraldanud visioonipäevi, mis on käsitlenud Elva valla laste ja perede toetamist ning ennetus- ja koostööd. Elva Vallavalitsus on alates esimesest visioonipäevast 2018. aastal loonud oma struktuuri juurde ühe lastekaitsespetsialisti ametikoha. Samuti on koostöös Tartu Ülikooli psühhiaatriakliiniku ning Elva Laste- ja Perekeskusega avatud laste ja noorte vaimse tervise kabinet Elvas. Elva Laste- ja Perekeskus pakub nõustamisteenuseid ning vallavalitsus on loonud ka laste- ja perede komisjoni.

Tulevikuplaanidest rääkides ütles Marika Saar, et valla tervise- ja heaolukomisjonil on plaanis juba sel kevadel teha nutisõltuvusele keskenduv kampaania, samuti tegeletakse sotsiaalprojekti „Elva valla ATH tugigrupi käivitamine“ toetamisega ning mitmeid tegevusi on veel ees.

Visioonipäevale olid oodatud kõik Elva valla kooli- ja lasteaiajuhid, õppejuhid, tugispetsialistid, noorsootöötajad, huvijuhid, piirkonna noorsoopolitseinikud, lastekaitsespetsialistid, õpetajate esindajad ja teised seotud asjatundjad. Elva Vallavalitsusel on plaan jätkata visioonipäeva korraldamise traditsiooni.

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X