HaridusKultuurVaba Aeg

20. Elva Klarnetisuvi

Avakontsert täna

9.–13. juulil toimub Elvas kahekümnendat korda traditsiooniline muusikaüritus „Klarnetisuvi”. Avakontsert toimub 10. juulil algusega kell 19 Elva Gümnaasiumi aulas. 

Klarnetiõpetaja Tiit Veigeli ideest alguse saanud üritus on eelkõige mõeldud vabariigi noortele puupillimängijatele ja nende õpetajatele täiendavaks suvekooliks.

Klarnetisuve eesmärkideks on puupilliõpetuse metoodika ühtlustamine Eesti muusikaõppeasutustes, konkreetsete praktiliste ja toereetiliste suuniste andmine pillimängu paremaks õpetamiseks ja omandamiseks, eelduste loomine professionaalsete puupillimängijate järelkasvu arenguks, kontserttegevus, puupillide tutvustamine laiemale kuulajaskonnale.

19 aasta vältel on üritusel osalenud 790 noort muusikut, toimunud on 76 kontserti. Lisaks klarnetistidele on osalema oodatud ka oboe- ja fagotiõpilased.

Käesoleval aastal on suvekooli registreerunud 47 osalejat Eestimaa erinevatest paikadest. Klarnetisuve raames toimuvad mitmed esinemised osalejatelt ja juhendajateltavakontsert, vabaõhukontsert, tulevikutähtede kontsert ning lõppkontsert.

Suvekoolis on õppejõududena Eesti muusikute paremik: klarnetiõpetajad Madis Kari, Vahur Vurm, Vello Sakkos, Heimo Hodanjonok, Aveli Paide, Tõnu Kalm, Erle Kont; oboeõppejõud Nils Rõõmussaar ja fagotiõppejõud Jakob Peäske.

Kontsertmeistriteks Nata-Ly Sakkos ja Natali Kaasik. Puupillikoori juhatab Kaido Otsing.

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X