Kohalik VõimVaba Aeg

Elvast Nõkku saab mööda jalgrattateed sõita tuleval aastal

Tartu mnt kergliiklustee valmib sel nädalal

Ehkki Elva linna renoveeritav Tartu maantee kergliiklustee ehitus oli kevadel nõnda pikalt pausil, et isegi vastav infosilt jõuti vahepeal ehitaja sõnul ära varastada, saab sel nädalal siiski Elva linnasisene kaua oodatud Tartu maantee kergliiklustee valmis. Seega saavad kohalikud elanikud oluliselt ohutuma võimaluse jalgsi ja rattaga sõitmiseks.

Tartu mnt kergliiklustee ehitamine Elva linnas

Samal ajal käivad ehitustööd ka Nõo alevikus. Nõo on ehitamas suuremat ülevallalist projekti, mille eesmärk on rajada tervet valda läbiv Elva-Tartu suunaline kergliiklustee. Nõo vallavalitsuse ehitus- ja majandusosakonna juhataja Sven Tarto selgitas, et kergliiklustee algab Järiste külas Tartu-Valga maantee esimesest sissesõidust Nõkku. «Tee läheb Nõo alevikku, sealt edasi Tõraverre, siis Vapramäele ja sealt Elva piirini välja,» ütles ta. Seega jääks Elvast Tartuni katmata veel kergliikustee lõik Külitse külast Järistesse.

Nõo vallavalitsus on saanud rahastuse piirkondade konkurentsivõime tugevdamise investeeringute toetuse meetmest Nõo-Elva kergliiklustee rajamiseks. Projekti kogumaksumuseks on ligi 2 miljonit eurot, millest toetuse summa on 169839,70 eurot ja Nõo valla omaosalus 299442,30 eurot.

Elva-Tartu kergliiklustee ehitus Nõo vallas

Projekti käigus ehitatakse välja umbes 10,3 km kergliiklusteed Nõo valla Järiste külast läbi Nõo aleviku kuni Tõravere raudteepeatuseni ja sealt Elva linnani. Tee hakkab kulgema vana Tartu-Valga maantee kõrval. Käesoleval hetkel on rajamisel Jõhvi-Tartu-Valga maantee Tartu poolsest Nõo sissesõidust kuni Nõo alevikuni kulgev lõik, mis valmib 2019. aasta lõpuks. Nõo alevikust kuni Elva linnani kulgeva lõigu valmimise tähtaeg on järgmise aasta oktoober.

Projekti eesmärgiks on liiklusohutuse taseme tõstmine Elva linna kui ühe Tartu maakonna keskuse ja Nõo valda jäävate asustusüksuste (Järiste, Aiamaa, Voika, ja Vissi küla ning Nõo ja Tõravere alevikud) vahel, eraldades jalakäijate ja jalgratturite liikluse mootorsõidukite liiklusest jalg- ja jalgrattatee rajamisega.

Elva Elu

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X