Elva linnVaba AegValla uudised

Lugeja küsib: Kus võib ja kus ei või Elvas koeraga ujuma minna?

Ametnik vastab...

Lugeja: “Palun teavitage kus kohas täpselt on keelatud koeraga vette minna Elvas!

Olen kuulnud pidevalt vastuolulist infot, on lubatud politsei kutsuda kui koeraga vees olin, kuigi mingit keelavat märki ei olnud kaldal, tegu oli sel korral Elva Paisjärvega. Teisalt paljud koeraomanikud ütlevad et käivad Paisjärves, see on lubatud…

Samas tahaks teada kuidas tegelikult seadus ette näeb ja kuskohas oleks ohutu koos koertega vette minna kui on vähene ujumisoskus ja vajalik kindel põhi ja laugjas kallas liikumispuude tõttu.”

Vastab Elva Vallavalitsuse keskkonnaspetsialist Terje Raadom:

“Koerte, kasside ja teiste lemmikloomade pidamise eeskirja § 3 lg 2 p 5 järgi on loomapidajal keelatud ujutada või pesta lemmiklooma avalikes veekogudes. Seega ei ole koeri lubatud ujutada Arbi ja Verevi järve ääres, sest need on avalikud supluskohad (märkidega reguleeritud).

Elva Paisjärve äärset (Pulga oja) supluskohta ei ole reguleeritud märkidega, sest see veekogu ei ole avalik supluskoht. Koera ujutamine pole tegelikult nimetatud kohas keelatud, kuid võimalusel ujutada koeri kas teisel pool kallast või natuke supluskohast eemal. Näiteks on lasketiiru poolses otsas võimalik ujutada koeri ilma, et sellega häiriks rannas viibijaid. Vaikse järve ja Elva paisjärve külastajate seas võib olla allergilisi või loomi tavapärasest rohkem pelgavaid inimesi. Koos koeraga liikudes peab olema koer jalutusrihmaga! Palume mõistvat suhtumist lemmiklooma ujutamisel.

Elva valla koerte ja kasside pidamise eeskiri tuleb ilmselt juulikuus avalikule väljapanekule ning siis on võimalik kõigil loomapidajatel teha ettepanekuid.

 

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X